Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élvonalban a Székelyföld-kupán

Két második, két harmadik és egy negyedik helyezést értek el a háromszéki asztaliteniszezők a szombaton Tusnádfürdőn megtartott Székelyföld-kupa első kiírásán. A négy egyéni kategóriában és párosban (nyílt) meghirdetett amatőr versenyen több mint százan álltak asztalhoz. A szervezők jóvoltából a kategórianyertesek a serleg, az oklevél és az érem mellett meghívást kaptak a Magyarországon ötödik alkalommal megrendezendő Imre-kupára, amit várhatóan április 27-én a budapesti Sportkastélyban szerveznek meg.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK nyolc asztaliteniszezővel képviseltette magát a szomszédos megyei viadalon, ahol Medvés Antal a szuperelit kategóriában második, míg a nyílt versenyben küzdő Farkas Yvett negyedik lett. A céhes városbeliek legjobb páros eredményét a Medvés Antal–Ionuț Chelmuș kettős szállította, miután másodikak lettek.

Hirdetés
Hirdetés

„Elégedett vagyok tanítványaim eredményével, hiszen számunkra elsősorban a hétvégén sorra kerülő serdülő korosztályú országos bajnokságra való felkészülés volt a fontos” – nyilatkozta érdeklődésünkre Kerekes Barnabás, a felsőháromszéki sportklub edzője, aki bízik tanítványai jó szereplésében a Câmpulungon zajló országoson.

A Sepsi ISK kilenc pingpongozóját nevezte a Székelyföld Kupára, ők pedig két harmadik helyezéssel hálálták meg a bizalmat. A szuperelit kategóriában versenyző Nagy Magor István a képzeletbeli dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel, míg párosban, Bokor Zoltánnal az oldalán, szintén harmadik lett. A csapatnak további hét haladó (Urus Kristóf) és kezdő (Lukács Balázs, Orosz Krisztián, Cristian Diplas, Boér Anita, Dénes Anna, Tóth Vivien) sportolója volt érdekelt a tornán, bár ők nyertes meccset helyezés nélkül fejezték be versenyt.

„A magam részéről nem panaszkodhatom a gyermekek teljesítményére, a legkisebbek, azaz a 11–12 évesek is jól küzdöttek, de nehéz volt számukra jobb eredményt elérni a felnőttek között, azonban tapasztalatszerzésnek jó alkalom volt” – összegzett a szombati viadal után Kocsis Balázs, az iskolás sportklub trénere.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük