Felhívás!

Megvan a várva várt győzelem

Megvan a várva várt győzelem Sport

A tavaszi idény első győzelmét aratta szombaton a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, miután egygólos hátrányból fordítva, remek második félidei teljesítményének köszönhetően 3–1 arányban diadalmaskodott Râmnicu Sărat felett a Sinkovits Stadionban, a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

A kézdivásárhelyi csapat jó iramban kezdte a mérkőzést, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést, azonban Kanyó Szilárd jól helyezett lövését Florin Ceparu bravúrral hárította. A mezőnyfölényben játszó házigazdák Marius Ştefănescu révén ismét közel kerültek a gólszerzéshez, de a vendégek kapusa ezúttal is résen volt. Nem hagyta magát a vendégcsapat, kiegyenlítetté vált a játék, a bizonytalankodó kézdi védelem nagyot hibázott a 28. percben. Egy szöglet után Nicolae Păun röviden szabadított fel, a kipattanót pedig Valentin Lungoci a rövid sarokba gurította (0–1).

A kapott gól nem tett jót a kék-fehérek játékának, Gazda József játékos-edző egy korai cserével próbálta felrázni a csapatot, Gajdó Tamás hátvéd helyett szerephez jutott a Sepsi OSK-tól kölcsönbe érkezett Veress Zsombor.

A második félidőben teljesen más arcát mutatta a kézdivásárhelyi gárda, a nyomásgyakorlásnak pedig meg is lett az eredménye. A 65. percben Veress Zsombor passzolt jó ütemben a baloldalon befutó Ştefănescu irányába, aki higgadtan a bal alsóba gurított (1–1). Az összeszedettebben védekező házigazdák ezúttal nem adtak esélyt az ellentámadásokkal próbálkozó vendégeknek, majd a 79. percben Veress Zs. kapott labdát a tizenhatos területen belül, és a figyelmetlen hátvéd mellett fordulásból a jobb felsőbe lőtt (2–1). A ráadás is tartogatott meglepetést, Veress Botond kapott labdát félpályánál, egyéni akcióját pedig góllal pecsételte meg, beállítva a 3–1-es végeredményt. A 23 ponttal tizedik KSE szombaton a rangsorban előtte álló Metalul Buzău (26 pont) otthonába látogat.

„A Focşani és a Foresta Suceava elleni döntetlenek után nagyon kellett már a győzelem. Próbáltam azt a kezdő tizenegyet pályára küldeni, mint az előző két mérkőzésen, viszont egyesek teljesítménye ingadozó, így nem úgy alakult az első félidő, ahogy szerettük volna. A cserék után megváltozott a játékunk, a teljesítményük lendített egyet a csapaton. A szünetben megbeszéltük, hogy félve nem lehet hazai pályán játszani, aztán a második játékrészben odaadással és akarattal sikerült fordítani, és nyerni. A legutóbbi három fordulóban nem kaptunk ki, reméljük, ez a sorozat tovább folytatódik” – fogalmazott Gazda József játékos-edző.

Labdarúgó III. liga, 1. csoport, 23. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Râmnicu Sărat 3–1 (0–1).

Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 150 néző. Vezette: Mihai Motan (Aninoasa). KSE: Bunduc – Ghinea (Bukur, 54.), Stanciu, Cîrstian, Gajdó (Veress Zs., 38.), Păun, Gazda, Ștefănescu, Gáll (Tompa, 46.), Kanyó, Vârtosu (Veress B., 73.). Edző: Polgár László. Rm. Sărat: Ceparu – Florea, Tîrîlă, Sava, Rosea, Marcu (Cârjan, 58.), Bodoc (Bălan, 80.), Ignat, Tigoianu (Burlacu, 68.), Bobe, Lungoci. Edző: Marius Tîrîlă. Gólszerzők: Ştefănescu (61.), Veress Zs. (79.), Veress B. (90+1.), illetve Lungoci (28.). Sárga lap: Stanciu (23.), Ştefănescu (83.), illetve Ignat (7.).

További eredmények: Botoşani II.–Paşcani 0–2, Suceava–Lieşti 3–1, Focşani–Oţelul 2–1, Fălticeni–Miroslava 0–3, Rădăuţi–Darabani 2–0, Gloria Buzău–Ceahlăul 6–1, a Metalul állt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások