Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első kupaverseny az ifjúságnak

Első kupaverseny az ifjúságnak Sport

A Kovászna Squash SKE a Román Fallabda-szövetség égisze alatt december 2–3-án Csíkszeredában szervezte meg az ország legelső ifjúsági Román-kupáját. A Transylvanian Tenis&Squash Clubban lezajlott országos fallabda-versenyre öt korcsoportban 32 gyerek nevezett be, Bukarestből, Călărașiról, Sepsiszentgyörgyről és Csíkszeredából.

A háromszéki fallabdázók három alkalommal állhattak dobogóra, köszönhetően Dávid Márk, Bodor Bence és Szabó Nikole rátermettségének.

Eredmények: U13, fiúk: 1. Dragomir Richard (Călărași), 2. Sárig Márton (Csíkszereda), 3. Dávid Márk (Squash Kovászna), U13 lányok: 1. Ghiorghișor Andreea, 2. Ghiorghișor Alexandra, 3. Dumitrașcu Tímea (mindhárman Călărașiról). U15: 1. Goian Dumitru (Infinity Bukarest), 2. Danilov Nichita (Infinity), 3. Bodor Bence (Squash Kovászna). U17: 1. Ungureanu Bogdan, 2. Vasile Bogdan, 3. Pena Radu (mindhárman Infinity). U19: 1. Szász Kincső (Csíkszereda), 2. Szabó Nikole (Squash Kovászna), 3. Marcu Alexandra (Aerosquash Bukarest).

A legfiatalabb játékos díját a fiúknál Bodor Balázs kapta (Squash Kovászna), aki a verseny előtti napon töltötte be a 8. életévét, míg a lányoknál a 9 éves Dumitrașcu Tímeát (Călărași) tüntették ki.

– Nagyon örvendtem, amikor megtudtam, hogy a Román Fallabda-szövetség nekünk ítélte meg a versenyszervezés jogát. remek kihívás volt számunkra. Nagyon jó hangulatú viadal volt, minden korosztályban voltak szoros mérkőzések, amelyeket a nézők nagy érdeklődéssel követtek. Voltak meglepetések is az eredményeknél, de ilyen a sportág, aki jobban harcol, az kerül ki győztesnek. Mi hat gyerekkel indultunk a versenyen, és három érmet szereztünk, így eredményes torna volt számunkra. Nemcsak a versenyzésről szólt a hétvége, hanem a közös élményekről is. A csíkszeredai klub tulajdonosának, Szász Lászlónak jóvoltából szombat este korcsolyáztunk a jégpályán, amit nagyon élveztek a gyerekek – részletezte Bara Hunor szervező.

A torna szervezésében partnerek voltak: a Román Fallabda-szövetség, a Transylvanian Tenis&Squash SK, a Honigberg SKE és a Huni Squash School. A tornát támogatták: az Eye Rackets Romania, a RAP Instal és a Metalgroup’94.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük