Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erdély hét csodája weboldalon

Erdély hét csodája weboldalon Románia

Elindult az erdely7csodaja.ro weboldal, amelyen két nyelven elérhető minden „csoda”, amely szerepelt a májusban, a Transindexen indított szavazáson, és amelyre felkerülnek a további csodák, amelyeket a szavazók ajánlottak a kampány idején.

Az új honlap – a többnyelvűségen túl – további kiegészítőket kapott, így megújult a dizájn, létrejött egy értékelési rendszer, amely segítségével a látogatók jelezhetik, hogy az adott „csoda” milyen állapotban van, mennyire megközelíthető, mennyire tiszta, mennyire jelentős számukra. Ezekhez az értékelésekhez három jelentős szervezet adta a nevét: a WWF, a Kallós Zoltán Alapítvány és a Transylvania Trust.

Interaktív térképpel is bővült a honlap, amelyre felkerültek a „csodák”, és amelyen a felhasználó bejelölheti, hogy járt már ott, és meg is oszthatja, hogy másokat is a felkeresésére ösztönözzön. Az új, konfigurálható és megosztható felhasználói felület is segíti a felhasználói élményt.

– Május folyamán kiválasztottunk 34-ből hét erdélyi csodát – helyszínt, hagyományt, műemléket, épületet. De a hangsúly nem is a kiválasztottakon van, hanem a jelölteken: azok népszerűsítésén, bemutatásán. A cél nem egy verseny kiélezése volt, hanem az értékek érdek nélküli bemutatása, azaz minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak azokról a szépségekről, amikről sok fáma szól, de amelyek mégsem kaphatnak helyet az országos imázsban. Nyilván, Erdélynek nem csupán 7 vagy 34 csodája van, listánk, amelyet szakértők, szakmai szervezetek és a szavazók ajánlásai alapján állítottunk össze, elsősorban gondolatébresztő, és folyamatosan bővül, amihez a ti segítségeteket is kérjük – áll a goTransylvania közleményében.

A goTransylvania célja, hogy ezeket a csodákat megvilágítsa minél több ember számára, útmutatást adjon, segítsen tájékozódni, és felhőtlenül élvezni az erdélyi ittlétet, sétát, látogatást, szórakozást.

– Ez a cél szülte az Erdély 7 csodája kezdeményezést is, amely által széles körben fel kívánjuk hívni a figyelmet tájainkra, szokásainkra, művészetünkre, történelmünkre és épített örökségünkre. A fent említett felületen túl szeretnénk, hogyha kialakulna egy közvetlen kommunikációs csatorna szakmai szervezetek, civilek, önkormányzatok és szakemberek között. Felületet biztosítanánk a kommunikációra mindenkinek, akinek szándékában áll egy tisztább Erdély-kép kialakítása, bemutatása. Nemsokára megjelenik a honlap román nyelvű változata is, ugyanakkor a jövőben szeretnének egy újabb kampányt hirdetni, és minél több erdélyi csodát bemutatni (közel 60 erdélyi érték már elő van készítve, amelyeket az első kampány során szavazóink jelöltek) – fogalmaz a szervezet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük