Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ellenfélre várva

Ellenfélre várva Sport

Nyolc erdélyi és romániai klubcsapat várja a sorsolást a Román-kupa (RK) januári negyeddöntőire, köztük van a Sepsi OSK is. Az alábbiakban felidézzük, a nyolc csapat hogyan jutott el a negyeddöntőig.

Hirdetés
Hirdetés

A leghosszabb volt az eddigi útja az ACSO Filiasinak. A Dolj megyei, Zsil menti kisváros harmadosztályú csapata az RK augusztusi 2. fordulójában kapcsolódott be, 3–0-ra legyőzte a Dolj megyei CS Carcea nevű községi együttest. Az augusztusi 3. fordulóban Olt megyei harmadosztályú ellenfél következett: ACSO Filiasi – ACS Vedita Colonesti M.S. 2–2, tizenegyesekkel 11–10. A 4. fordulóban házigazdaként 2–0 a második ligás Viitorul Pandurii Tg. Jiu ellen. A 32 között: ACSO – UTA 1–0, a nyolcaddöntőben: ACSO – Hermannstadt 2–2, tizenegyesekkel 6–5. Az oltyán csapat a harmadosztály 6-os csoportjának kieső helyein tanyázik, noha tavaly a 2. Ligára pályázott.

A 2. Liga felsőházi helyén álló FC Buzău az RK 3. fordulójában 3–1-re legyőzte a szintén buzzói AFC Metalult, a 4. fordulóban 5–0 a Ialomita megyei Recolta Gheorghe Doja (Dózsa György) 3. Ligás csapat otthonában, a 32 között házigazdaként az 1. Ligában gyengélkedő Academica Clinceni-el 1–1-re végezett, hosszabbításban 2–1-re győzött, a nyolcaddöntőben, szintén házigazdaként a 2. Liga sereghajtói között álló Dunărea Călărasi ellen győzött 3–0-ra.

A többi hat csapat a 32 között rajtolt, amikor az első ligások is bekapcsolódtak. Eredményeik:

Az FC Voluntari 4–1 a harmadosztályú bajnokságban szereplő ACS Somuz Fălticeni otthonában, majd 3-0 játék nélkül az FCSB-vel, amely a koronavírus-fertőződések miatt nem tudott kiállni. A Temesvári Politehnica 1–0 a másodosztályú Unirea Slobozia otthonában, majd – házigazdaként – 2–0 a Bukaresti Rapiddal. Az Universitatea Craiova 1–0 hazai pályán a Kolozsvári CFR-rel, majd 4–0 a Nagybányai Minaur otthonában. A Chindia Târgoviste 1–0 a második ligás FK Csíkszereda otthonában, majd szintén 1–0 a Gaz Metan vendégeként. Az FC Arges 0–0, tizenegyesekkel 4–2 az FC Botosani otthonában, majd 2–1 a Bukaresti Dinamo pályáján. Végül a Sepsi OSK 1–0 a Konstancai Farul otthonában, majd szintén 1–0 az U Craiova 1948 elnevezésű élvonalbeli csapat otthonában.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) még nem közölte azt, hogy milyen lesz a két „értékurna”, a korábbi szakaszokban aszerint sorolták be a csapatokat, hogy előzőleg milyen osztályú ellenfeleket ütöttek ki a kupából. Annyit lehet tudni, hogy a házigazda mindig az a csapat, amely az előző bajnokságban gyengébb helyezést ért el, netán alsóbb osztályban szerepelt. A négy negyeddöntőben csak egy-egy mérkőzés lesz, nincs visszavágó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük