Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elismerték a foci iránti elhivatottságát

A Romániai Újságírók Sport Klubja hétfő este huszadik alkalommal tartotta a Román Labdarúgás Gáláját, ahol a legjobb klubvezetőnek járó díjjal tüntették ki Diószegi Lászlót, a Sepsi OSK tulajdonosát.

 

A 2018-ban elért eredmények alapján díjazták a labdarúgásban kimagaslóan teljesítő személyeket, a játékosoktól kezdve a klubvezetőkig. A legjobb klubvezetők listájára Dănuţ Coman (Astra Giurgiu) és Iuliu Mureşan (Kolozsvári CFR) mellett Diószegi László neve is felkerült, végül pedig a Sepsi OSK tulajdonosáé lett az elismerés.

Diószegi a díj átvételekor elmondta, fiatalabb korában nagyon sokat futballozott, de sajnos csak a negyedosztályig jutott, viszont vezetőként az élvonalban közel került a felsőházi rájátszáshoz. „Köszönöm szépen ezt a díjat, nagy megtiszteltetés számomra. Nem teljesen az én érdemem, elsősorban Eugen Neagoe edzőnek és stábjának, valamint a Sepsi OSK játékosainak és a munkatársaimnak, nem utolsósorban a klub gyönyörű szurkolótáborának szeretném ajánlani, hiszen nélkülük nem jutottunk volna idáig” – fogalmazott a 46 éves pékmester, aki él-hal a fociért.

Hirdetés
Hirdetés

Díjazottak: legjobb játékos: Răzvan Marin (Standard Liegé); legjobb edző: Dan Petrescu (Kujcsou Hengfeng Zicseng); legjobb kapus: Ionuţ Andrei Radu (Genoa); legjobb védő: Nicuşor Bancu (Craiova); legjobb középpályás: Dennis Man (FCSB); legjobb csatár: Alexandru Mitriţă (Craiova); legjobb fiatal játékos: Olimpiu Moruţan (FCSB); legjobb idegenlégiós: Bogdan Planić (FCSB); legjobb klubvezető: Diószegi László (Sepsi OSK); legjobb játékvezető: Radu Petrescu; legjobb női labdarúgó: Teodora Măluță (Kolozsvári Olimpia); legjobb teremlabdarúgó: Savio Valadares (Temesvári Informatica); legnagyobb tehetség: Alex Cicâldău (Viitorul/Craiova); Ilie Balaci-díj: Alexandru Mitriță (Craiova); a legkiválóbb eredmény: az U21-es válogatott kijutása az Eb-re.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük