Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Modricé az Aranylabda

Hétfő este a France Football magazin Luka Modricot választotta az év legjobb játékosának, így első alkalommal került horvát labdarúgóhoz az Aranylabda. A Real Madrid klasszisa a labdarúgás győzelmének nevezte az általa elhódított díjat. Idén az UEFA és a FIFA is őt választotta a legjobbnak, így triplázni tudott. „Ez egy fantasztikus érzés. Boldog és büszke vagyok, amiért megnyertem ezt a díjat. Szavakkal nehéz lenne leírni, hogy mit érzek, egészen különleges dolog ez számomra. 2018 egy igazán emlékezetes év marad nekem: sorozatban harmadszor megnyertük a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, Horvátországgal pedig világbajnoki döntőt játszhattam csapatkapitányként. Nagyon jó érzés, hogy ezeken felül egyéni díjakat is nyertem és, hogy hozzám került az Aranylabda. Nehéz lenne egyet kiválasztani ezek a pillanatok közül, hiszen mindegyik nagyon fontos számomra” – mondta a 33 esztendős labdarúgó.

Az első ízben odaítélt női Aranylabdát az Olympique Lyonnais norvég csatára, Ada Hegerberg kapta: a 23 éves támadó sorozatban a harmadik évben nyert Bajnokok Ligáját a csapatával, emellett 15 találattal a sorozat gólkirálya lett.

A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, az ugyancsak először odaítélt Kopa-trófeát – melyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak – a világbajnokság legjobb fiatal játékosának is megválasztott francia Kylian Mpabbé vehette át.

 

Jöhet a középdöntő

Kovacsics Anikó csapatkapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak az eddiginél is tudatosabb játékra lesz szüksége a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének mai utolsó fordulójában, 22 órától Spanyolország ellen. A magyar együttes szombaton 28–25-re kikapott a hollandoktól, majd hétfőn 24–18-ra legyőzte Horvátországot a C csoportban, és már a harmadik forduló előtt biztossá vált, hogy továbbjut a középdöntőbe. A magyarok a középdöntőben, Nancyban minden bizonnyal a címvédő Norvégiával, valamint Németországgal és Romániával találkoznak majd. A ma 22 órától a norvégokkal a D csoportbeli elsőségéért párbajozó Románia 29–24-re verte a németeket és 31–28-ra a cseheket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük