Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelem, egy vereség Sport

A napokban Bukarestben zajlik a 23 év alattiak 3×3-as kosárlabda-világbajnoksága, amelyen a Sepsi–SIC-et két játékosa, Anamaria Pop és Andreea Mititelu képviseli a román válogatott színeiben. A KSE kiválóságát, Biszak Boglárkát az utolsó utáni pillanatban mellőzte a szakszövetség.

Hirdetés
Hirdetés

A trikolórok szerdán győzelemmel kezdték szereplésüket, miután hosszabbításban 17–14-re nyertek Chile ellen. A nap második meccse nem alakult hasonlóan szerencsésen a lányok számára, akik nagy csatában, szintén hosszabbítás után maradtak alul Ukrajnával szemben (13–15). Az A csoport állása: 1. Franciaország – 2 győzelem, 44 pont, 2. Ukrajna 2/31, 3. Románia 1 győzelem/1 vereség, 30 pont, 4. Egyiptom 2 vereség/17, 5. Chile 2 vereség/17.

A román válogatott ma két újabb csoportmérkőzést játszik, 16.15-től Franciaországgal, 20.10-től Egyiptommal küzdenek a negyeddöntőbe jutásért. A csoport első két helyezettje lép tovább. Továbbjutás esetén a negyeddöntőben a C-csoport első két helyezettje (Egyesült Államok, Japán, Mongólia, Dominikai Köztársaság, Üzbegisztán) vár a mieinkre.

A világbajnokságon 20 együttes harcol az érmekért. A meccsek a FIBA3x3 YouTube-csatornáján követhetők.

Fotó: FRB

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük