Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Búcsúzott az FK

A labdarúgó Ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágán az első forduló jelentette a végállomást az FK Csíkszeredának, mivel az első mérkőzés 1–1-es döntetlenje után 4–0-ra kikapott Törökországban a Galatasaraytól. A szépítésre sem volt esélye az FK-nak, amely 5–1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól. A Galatasaray együttesére a következő körben a lengyel Zaglebie Lubin és az ukrán Rukh Lviv párharc győztese vár.

Elmaradt a csoda

Románia után Magyarország számára is befejeződött az 56. asztalitenisz csapat-világbajnokság, amely a legjobbak számára a szombati női és a vasárnapi férfi döntővel ér véget. Amint arra számítani lehetett, a magyar női válogatott a nyolcaddöntőben sima vereséget szenvedett (3:0) a címvédő és olimpiai bajnok Kínától, ezzel a magyar küldöttség számára véget ért a csengtui vb.

Új szakirányító a fociválogatottaknál

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) döntésének értelmében Ilie Alexe a serdülő és ifjúsági válogatottak új szakmai igazgatója. A 43 éves sportember közvetlen hatáskörébe az U15, U16, U17, U18 és U19 korosztályba sorolt válogatottak tartoznak. Feladata alaposan megfigyelni az öt csapat, illetve játékoskeret felkészülését és szerepléseit, hogy alkalomadtán, időszakonként ajánlásokat tegyen az U20-as és U21-es válogatottak szövetségi kapitányainak az alsóbb korosztályokban kitűnt tehetségekre vonatkozóan. A szakember felel azért is, hogy az országban működő fociakadémiák a szakszövetség sportstratégiáját kövessék és a szakmai kapcsolat folyamatos legyen. Egyértelmű, hogy Ilie Alexe a székelyföldi fociakadémiákra és utánpótlásközpontokra is figyelni fog ezentúl. (bl)

Új szerepkörben

A német Bundesligában nyolc forduló után utolsó előtti helyen álló Bayer Leverkusennél menesztették az eddigi vezetőedzőt, Gerardo Seoanét, helyére a játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol Xabi Alonsót nevezték ki, akivel 2024. június 30-ig szóló szerződést kötöttek. A 40 éves tréner 2017-es visszavonulása óta a Real Madrid utánpótlásában, majd a Real Sociedad B-csapatánál dolgozott edzőként, felnőttcsapatnál ez az első megbízatása.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük