Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, Szuperliga

Komoly erőfelmérőre számíthat a Sepsi OSK a labdarúgó Szuperliga soron következő, 13. fordulójában, ugyanis a sepsiszentgyörgyi alakulat vasárnap a listavezető Konstancai Farult fogadja. Az éllovas eddig három döntetlen mellett nyolc győzelmet aratott az idei kiírásban (ezek közül hatot legalább kétgólos különbséggel), és mindössze egy alkalommal szenvedett vereséget. A tengerpartiaké a bajnokság legjobb támadóalakzata, eddig 24 találatot jegyeztek, ezekből 13-at az első félidőben szereztek.

A jelenleg ötödik helyen álló Sepsi OSK-nak sincs szégyenkeznivalója a gólok száma miatt, a háromszékiek e tekintetben másodikok, 20 találatukkal szorosan követik a konstancaiakat. Az előző fordulóban a nagyszebeniek elleni győztes gólt jegyző Pavol Safranko fejese volt egyébként a 200. élvonalbeli gól az idei szezonban.

A két együttes az előző szezonban megosztozott a győzelmeken, mindkettő kihasználta a hazai pálya előnyét és 1–0-ra győzött a másik ellen odahaza. A Román-kupában az OSK-nak állt a zászló, a háromszékiek a Farult legyűrve jutottak be a legjobb tizenhat közé, s majd később emelték magasba a trófeát.

A 13. forduló műsora: pénteken 18 órától FC Voluntari – CS Mioveni, 21 órától FC Argeș – U Craiova; szombaton 15 órától Kolozsvári U – FC Hermannstadt, 21.30-tól FC Rapid – FC Botoșani; vasárnap 15.30-tól Sepsi OSK – Farul, 21.30-tól Petrolul Ploiești – FCSB; hétfőn 17.30-tól FC U Craiova – Chindia Târgoviște, 20.30-tól Aradi UTA – Kolozsvári CFR.

Labdarúgás, 3. Liga

Hazai környezetben feledtetheti az előző fordulóbeli, brassói vereséget a Sepsi OSK II., amely szombaton 15 órától a sereghajtó Zernesti Olimpic együttesét fogadja a sepsiszentgyörgyi Városi Stadionban. A KSE csapata a Barcarozsnyó Olimpic vendégeként igyekszik kicsikarni a szezon első idegenbeli győzelmét.

A 7. forduló programja: ma Székelyudvarhelyi FC – CSO Plopeni, szombaton Sepsi OSK II. – Zernesti Olimpic, CS Blejoi – Brassói Kids Tâmpa, Barcarozsnyói Olimpic – KSE, Brassói SR – CS Păuleşti.

Labdarúgás, 4. Liga

Az ötödik játéknappal folytatódik a labdarúgó negyedosztály, a listavezető Kézdiszentlélek Zágont látja vendégül, míg a második helyen álló Barót Csernátonba látogat.

Az 5. forduló programja (ifik 13, felnőttek 15 órától): szombaton Csernáton–Barót; vasárnap: Papolc–Szitabodza, Nagyajta–Bereck, Árkos–Réty, Gelence–Kovászna, Kézdiszentlélek–Zágon, Bardoc–Szentkatolna.

Teremlabdarúgás, 2. Liga

A hazai győztes rajt után (7–6 a Mausoleul Mărăşeşti ellen) idénybeli első kiszállására készülhet a KSE Futsal csapata, a kék-fehér mezesek vasárnap 16.30-tól a Bodzavásári Fortius otthonába látogatnak a 2. Liga 1-es csoportjának 3. fordulójában.

Fotó: Miska Brigitta

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük