Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dobogón a mieink

Dobogón a mieink Sport

Szombaton és vasárnap a szerbiai Globare adott otthont a motokrossz Balkán-bajnokság 6. fordulójának, ami egyben a szerb bajnokság negyedik és az Alpok-Adria Kupa harmadik futamát is képezte. A viadalon taroltak a háromszékiek, hiszen Tompa Krisztián és Ördög Zoltán is dobogón zárta a versenyhétvégét.

A bolgár Troyan után az elmúlt hétvégén a szerbiai Globarében is egy futam után hirdettek győztest a motokrossz Balkán-bajnokság 6. fordulójában. Két hete a rengeteg eső és a sártenger miatt nem tudták megtartani a teljes versenyt, most viszont a meleg, a túlzottan száraz pálya és több balesett miatt fújták le idő előtt az erőpróbát.

A Balkán-bajnoki cím megszerzésére hajtó háromszéki pilóták közül a Bukaresti Steaua sepsiszentgyörgyi versenyzője, Tompa Krisztián MX2-ben a dobogó első fokára állhatott fel, míg az ugyancsak fővárosi Top Cross TCS színeiben motorozó Ördög Zoltán az MX2 Juniorban második lett. Tompa sikerének köszönhetően győzedelmeskedett a szerb bajnoki futam mellett az Alpok-Adria Kupa soros fordulójában is. Ördögöt az Alpok-Adria Kupában ötödiknek intették le, míg géposztályában nem talált legyőzőre a szerb pontvadászat negyedik fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük