Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dobogón a karatékák

Dobogón a karatékák Sport

Október 8. és 10. között Fiume adott otthont a Croatia Open nemzetközi karateversenynek, amelyen 21 ország mintegy 1703 sportolója mérte össze erejét. A kvalifikációs megmérettetésen a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest tizenegy háromszéki versenyzője tette próbára magát, akik hétszer állhattak dobogóra. Két első, két második és három harmadik helyezést sikerült begyűjteniük, emellett a viadal legeredményesebb csapata az MTK Budapest lett.

Vass Hunor edző szerint a horvátországi egyáltalán nem nevezhető könnyű versenynek, mivel több ország számára pontszerző lehetőség volt a közelgő utánpótlás-kontinensviadalokra. A sepsiszentgyörgyi karatésok másodjára vettek részt ezen a megmérettetésen, először 2019-ben szerepeltek a kikötővárosban, amikor egy bronzéremmel tértek haza, viszont a két évvel ezelőtti teljesítményt idén sikerült felülmúlniuk. A háromszéki küldöttség meglepetésversenyzője a 13 éves Török Panka volt (interjút a sportolóval a Cseperedő-rovatunkban olvashatsz – szerk. megj.), aki kadét korosztályban is indult, a döntőbe küzdötte magát, legyőzve szlovák, olasz és magyar ellenfelét. A fináléban azonban az Újpesti Torna Egylet sportolója, az Eb-ezüstérmes Hecker Bojana bizonyult jobbnak nála. Vass Hunor szerint ez az eredmény jó visszajelzés lehet számukra, amely szerint helyük van az erős ellenfeleket felvonultató mezőnyben. A kvalifikációs sorozatban részt vevő versenyzők közül Benkő Zsolt az ötödik helyen végzett, míg Vitályos Eszter ezúttal nem gyűjtött pontot, azonban mindketten vezetik a pontversenyüket. A kisebb karatékák méltón helyt álltak, és bizonyították tudásukat, olyannyira, hogy mindannyian dobogós helyezéssel térhettek haza. A háromszéki sportolók ma indulnak Lengyelországba, ahol Bielsko-Biała ad otthont a Polish Open nemzetközi karateversenynek.

Hirdetés
Hirdetés

Eredmények: első helyezés: Antal Gréta (11–12 év, -37 kg), Fejér Milán (9–10 év, -35 kg); második helyezés: Király Károly (11–12 év, -35 kg), Török Panka (kadét, -47 kg); harmadik helyezés: Borbély Eszter (11–12 év, -37 kg), Péter-Csiki Csanád (11–12 év, -38 kg), Török Panka (13–14 év, -45 kg).

A Sport-All Sport Club hálás a szülőknek, hogy Horvátországba is elkísérték és segítették a csapatot a sikerek elérésében, illetve köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, az Orex, a Comert Ata, a Simiro, a Maravet, a Sport Világ, a Thermo Control, a Twins Construct, a Real Job Solutions, a Papo, a Sebert Tehnologie, a Volk Automobile, a Tóth-Pál zálogház, a Totalterm és a Lotus­pharma támogatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük