Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Búcsú az Európa-kupától

Búcsú az Európa-kupától Sport

Emelt fővel búcsúzott a női kosárlabda Európa-kupától a tavaly negyeddöntős Sepsi-SIC, amely a hazai pályán elszenvedett 28 pontos vereség után Törökországban szoros meccsen három ponttal maradt alul az Orman Genclik ellen a rájátszás első körében.

A házigazdák Goksen Fitik hárompontosával indították a szerda délutáni összecsapást, amire a Jovana Pasic által értékesített büntetőkkel válaszolt a Sepsi-SIC. A folytatásban 12–4-re ellépett az Orman, de a zöld-fehérek egy 7–1-es sorozattal ott loholtak a nyomukban (13–11). A negyed hajrájában viszont elszakadtak a törökök, így 18–11-ről indult a második tíz perc. Az ellenfél csakhamar kétszámjegyűvé tette a két csapat közti különbséget (25–15), ekkor viszont elkapta a fonalat a szentgyörgyi együttes és Brianna Fraser vezényletével felzárkózott, majd Ioana Ghizilă triplájával át is vette a vezetést (27–28). Kiegyenlítetté vált a játék, jellemzően egyik fél sem tudott elszakadni 1-3 pontnál jobban, 20 perc után 35–37 állt az eredményjelzőn.

A harmadik szakaszban előbb kiegyenlítettek, majd Danielle Robinson távolijával visszavették a vezetést a törökök, a Sepsi-SIC Fraser dobásaival igyekezett tartani a lépést, de csakhamar visszaállt a tízpontos különbség (51–41). A háromszékiek viszont nem adták fel, Pasic és Podar távoli dobásaival látótávolságon belül maradtak (58–52). A záró negyedben Fraser, Podar és Wallace kosaraival nem hagyta magát leszakítani a Sepsi-SIC, az utolsó három percre fordulva 67–63 volt az állás. A 30 pontig meg sem álló Fraser kitartóan szórta a pontokat, de a Sepsi-SIC csak közelebb került ellenfeléhez, megfordítani már nem tudta a meccset. 72– 69-re nyert az Orman Genclik, így a Sepsi-SIC kettős vereséggel búcsúzott az Európa-kupától, de teljesült Zoran Mikes vezetőedző kívánsága, jó meccset játszva teljesen más arcát mutatta a csapat a múlt heti odavágóhoz képest.

Ebben az esztendőben még egy mérkőzés van hátra a Sepsi-SIC számára, december 28-án, kedden 19 órától Brassóban játszanak a helyi Olimpia ellen a Román-kupa negyeddöntőjének első felvonásában. A visszavágót két nappal később vívják a Sepsi Arénában. A bajnokságban legközelebb január 5-én lesz érdekelt a sepsiszentgyörgyi alakulat, akkor szintén a Brassói Olimpia ellen veszik fel a kesztyűt.

Női kosárlabda Európa-kupa, rájátszás, első kör, visszavágó: Orman Genclik – Sepsi-SIC 72–69 (18–11, 17–26, 23–15, 14–17). Továbbjutott az Orman Genclik kettős győzelemmel, 152–121-es összesítéssel.

Orman: Gezgin 8/6, Gokdemir 2, Lucet 2, Robinson 16/9, Uzun 4. Cserék: Avci 4, Fitik 18/9, Kartaltepe 2, McCowan 16. Edző: Alper Durur. Sepsi-SIC: Fraser 30, Ghizilă 8/6, Pasic 11/3, Podar 7/3, Wallace 9/3. Cserék: Cătinean, Orbán 4. Edző: Zoran Mikes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük