Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Év végi futsalhírek

Év végi futsalhírek Sport

Románia futsal válogatottja két barátságos mérkőzést játszott a Moldovai Köztársaság válogatottjával. A mérkőzésre a Kisinyovtól (Chișinău) 15 kilométernyire fekvő Ciorescu község sportcsarnokában került sor. Az első mérkőzésen Románia győzött 4–1-re, a másnapi „visszavágón” azonban egyik csapat játékosainak sem sikerült betalálniuk a kapuba, így 0–0 lett a vége, ami ebben a sportágban nagyon ritka eredmény.

A második mérkőzésen román válogatott alapcsapatának három erdélyi magyar, egy román nemzetiségű és egy brazíliai származású játékos volt a tagja. A tartalékként feltüntetett (de bármikor pályára küldhető) cserejátékosok között volt még három erdélyi magyar, továbbá három román és egy honosított portugál. Az első mérkőzéshez képest történtek változások a keretben, de a 4–1-es győzelemnél is három magyar szerepelt az alapcsapatban, köztük a háromszéki Mánya Szabolcs (Kecskemét Futsal) másodedző. A gólokat Felipe Oliveira, Paulo Ferreira és a kétszer eredményes Hadnagy István (Kecskemét Futsal) szerezte, a hazaiaktól a Galaci United játékosa, Adrian Lașcu talált be. Szövetségi kapitány és vezetőedző: Kacsó Endre. A válogatott következő összetartása egy hónap múlva lesz, január 19–24. között egy svédországi tornán vesz majd részt.

Hirdetés
Hirdetés

Hibátlan KSE Futsal

A KSE Futsal másodosztályos együttese veretlenül, százszázalékos teljesítménnyel zárja az idei évet és várja a január végi folytatást a teremlabdarúgó 2. Liga alapszakaszában. A székely csoportban listavezető kézdivásárhelyi alakulat eddigi mind a hét mérkőzését fölényesen nyerte és nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát, 50–19-es gólkülönbséggel. Gazda József legénysége legutóbb Gyergyószárhegyen Szőcs László (10., 19.), Bardocz Norbert (13., 30), Péter Ákos (36.) és Bandi Álmos (40.) góljaival 6–2-re verte az Inter Gyergyót. A kék-fehér mezesek legközelebb jövő év január 29-én lépnek pályára, amikor a Korondi Juniort fogadják a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A csoport rangsora: 1. KSE Futsal 21 pont, 2. Gyergyóremetei Kereszthegy 13, 3. Inter Gyergyó 7, 4. Korondi Junior 0.

Ballábas kezdés az U19-nek

A KSE Futsal U19-es Elit Ligába jutott együttese ballábas rajtot vett a rájátszásban, ugyanis november végén 4–0-s vereséget szenvedett a Ceahlăul Piatra Neamț otthonában az eddigi egyetlen lejátszott találkozóján. A pontvadászat január 22-én folytatódik, ekkor az Olimpia Râmnicu Sărat látogat a céhes városba. Az 1. csoport élén a két győzelmet jegyző FK Székelyudvarhely áll, megelőzve a szintén hatpontos Ceahlăult, majd következik a pontnélküli Nicu Gane Fălticeni, a KSE és az Olimpia. A tét a csoport első két helyének megszerzése, amely elődöntőt ér.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük