Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Birkózónk ma kezd az U23-as világbajnokságon

Birkózónk ma kezd az U23-as világbajnokságon Sport

Javában zajlik Budapesten a huszonhárom év alatti birkózók világbajnoksága, amelynek csütörtöki, negyedik napján lesz kinek szurkolni, ugyanis a 65 kilogrammos súlycsoportban a sepsiszentgyörgyi Incze Krisztát szólítják majd szőnyegre. A háromszéki kiválóság szeretné megkoronázni eddigi legsikeresebb idényét egy negyedik nemzetközi éremmel.

Hirdetés
Hirdetés

A 2018-ban rendezett felnőtt birkózó-világbajnokság után Magyarország ismét rangos világversenynek ad otthont, a Ludovika Arénában 36 ország több mint 600 birkózója teszi próbára magát.

A román válogatott tagjaként Incze Kriszta az elmúlt időszakot törökországi edzőtáborban töltötte, ahol rákészült az év utolsó kihívására. A Sepsi–SIC birkózója remekbe szabott idényt tudhat maga mögött, ugyanis a kötelező hazai sikerek mellett nemzetközi színtéren is megszerezte első érmeit a felnőttek között. Az U23-as Európa-bajnokságon szerzett ezüstérme után a felnőtt kontinensviadalon szintén ezüstérmet akasztottak a nyakába, ezt követően pedig az Európai Játékokon érdemelt ki egy bronzérmet. A felnőtt kvalifikációs világbajnokság nem úgy alakult, ahogy szerette volna, ugyanis két győzelemmel és ugyanannyi vereséggel bekerült ugyan a világ tíz legjobb birkózója közé, de hajszálnyival lecsúszott az olimpiai kvótáról. Sebaj, ennek bebiztosítására bőven lesz lehetősége jövő év elején a hátralévő két kvalifikációs turné valamelyikén.

Az ötkarikás szereplés motiválja a legjobban Krisztát, aki tizenhetedik éve él-hal a birkózásért, ugyanakkor Budapesten szeretné megkoronázni idei sikerévét.

– Utolsó éves vagyok ebben a korosztályban, ezért reménykedem, hogy a legfényesebb éremmel „búcsúzhatom”.

Úgy érzem, erre minden esélyem megvan, nem akarom elszólni magam, de a felkészülés jól sikerült, készen állok. Sokat fejlődtem az idén, felnőtt szinten is sikerült dobogóra kerülnöm, ezért egyértelműen az aranyra pályázom, egyébként minden alkalommal az elsőségre törekszem – nyilatkozta lapunknak a tehetséges birkózó.

A 65 kilogrammos súlycsoportban kiélezettnek ígérkezik az aranyéremért való harc, Kriszta mellett a felnőtt Európa-bajnok, vb-bronzérmes azeri Manolova, illetve a felnőtt Ázsia-bajnoki ezüstérmes japán Enomoto is esélyesnek számít, de szőnyegre lép a magyarok reménysége is, az U23-as Eb-n bronzérmes Szabados Noémi. Ma délelőtt lesznek a selejtezők, majd kora este az elődöntők. A döntőt pénteken rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük