Felhívás!

Fára összpontosít a Schweighofer

A Schweighofer Holzindustrie (SH) osztrák, illetve nemzetközi faipari nagyvállalat romániai cégcsoportja lemondott a Bioenergy Suceava Rt.-nél birtokolt részvényeiről, hogy a jövőben még inkább a faipari tevékenységére összpontosíthasson.

Az SH a Bio Electrica Transilvania Kft. nevű leányvállalata révén volt a Bioenergy Suceava Rt. társtulajdonosa a részvények 25,1 százalékával. Mindkét cég – amint a nevük is mutatja – megújuló energia előállítására, hasznosítására szakosodott.

Az SH Erdélyben és Romániában három fűrészáru-üzemet és két préseltlemez-gyárat működtet, alkalmazottainak száma meghaladja a 2700-at. Az építőiparnak és a bútoriparnak termel minőségi faárut (gerenda, deszka, léc, rostlemez stb.), a hulladékokból tüzelőanyagot (pellet, brikett) préselnek. A cégcsoport alapelvei és elsőrendű céljai közé tartozik a fenntartható fejlődés támogatása a faiparban. Az utóbbi években az SH romániai igazgatósága több olyan intézkedési tervet elfogadott és bevezetett, ami a zöld faipart, a törvényes, átlátható, biztonságos és fenntartható nyersanyagszállító láncolat kiépítését követi.

(SH-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.