Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bartos Norbert ezüstérme

Bartos Norbert ezüstérme Sport

Január 11–13. között a horvátországi Szamoborban rendezték meg a 28. Croatian Grand Prix rangos nemzetközi karateversenyt. 24 ország képviseletében 1621-en neveztek be a vetélkedőre, amely kvalifikációs és pontszerző megmérettetésnek számít az idei chilei korosztályos világbajnokságra, már ami a magyar válogatott keretének összeállítását jelenti.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Sport–All SC mintegy hat versenyzőjével utazott ki erre a versenyre, hol az MTK Budapest színeiben álltak pástra. A verseny első napján Bartos Norbert (kadét, +70 kg) teljesített kiemelkedően, aki a 64-es indulótábláról verekedte be magát a döntőbe. Norbert (képünkön) négy győztes meccset követően a döntőben azonos pontaránnyal végzett szerb ellenfelével, viszont ilyenkor az első pontot szerző versenyzőt hirdetik ki győztesnek, így Norbert ezüstérmet szerzett. Ennek köszönhetően pénteken ő lett a legeredményesebb magyar versenyző. A szintén jól menetelő Gödri Mártis Huba (kadét, -52 kg) három győztes meccs után a legjobb négy közé jutásért vívott párharcban maradt alul szerb riválisával szemben. Mint ismeretes, Huba képviseli Magyarországot a februári Dániában megrendezendő Európa-bajnokságon.

Hirdetés
Hirdetés

Vitályos Eszter, Benkő Zsolt, Csorba Ede és Lukács Zoltán is jól szerepelt, voltak győztes meccseik, de ez alkalommal nem sikerült a dobogóig jutniuk.

„Tekintettel arra, hogy egy kemény felkészítő időszakon vagyunk túl, elmondhatom, hogy a várt eredményt hozták sportolóink. Egy kiélezett mezőnyben az évnek ezen szakaszában általában a rangsorok felülíródnak. A sportforma időzítése nyilván nem erre az időszakra van tervezve” – fűzte hozzá Vass Hunor szakvezető, aki azt is elmondta, hogy a Sport-All karatékái soron következő versenye a január 26-i nemzetközi Tatami-kupa lesz Budapesten.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük