Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az OSK és az FK számokban

Mint ismeretes, a Sepsi OSK U19-es labdarúgócsapata a korosztály számára kiírt Románia Kupa bukaresti döntőjében 1–0-lás vereséget szenvedett az FK Csíkszereda U19-es csapatától. Az első ligás nagy csapatok döntőjének (Sepsi OSK – FC Voluntari 2-1) nyitányaként lezajlott mérkőzésen volt esély arra, hogy a háromszékiek azt a kupát hazahozzák.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK ifjúsági csapata nem találta meg az ellenszerét az FK Csíkszereda különleges és sokszor bevált taktikájának. A csíkiakkal már többször előfordult, hogy olyan mérkőzésen sikerült győznie vagy legalább döntetlent elérnie, ahol az ellenfél mezőnyfölényben játszott, olykor elképesztő fölényben. Így történt például a Farul Konstanca elleni két Elit-liga-elődöntőn is, ahol percek teltek el anélkül, hogy az FK labdához ért volna. De a csíkiak türelmesen figyelték a gurigázást, jól helyezkedtek a saját térfelükön, a kellő pillanatban hárították a támadások zömét, és több gyors ellentámadást vezettek, végül megérdemelten jutottak döntőbe. A csíki védelemben meghatározó értékű a korosztályos válogatott Gergely Botond játéka.

A számok mindennél érzékletesebbek. Az FK Csíkszereda U19 – Sepsi OSK U19 kupadöntő statisztikai adatai: labdabirtoklás az első félidőben 37–63, a végén 35–65 százalék. Kapura, kapu felé tartó lövések a mérkőzésen: 4–10, ebből ténylegesen kapura 1–2. Vagyis az FK egyetlenegy lövéssel megnyerte a mérkőzést! Támadások száma 96–139, ebből veszélyes támadás 65–107, ami a Sepsi OSK labdabirtoklási és mezőnyfölényét igazolja. Szögletrúgások: 5–6. Sárgalapos figyelmeztetések: 1–2.

A Sepsi OSK és az FK Csíkszereda valószínűleg közös csoportba kerül az átszervezett U19-es Elit Ligában, amelynek új neve Ifjúsági Liga, 24 csapattal, 12–12 elosztásban. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük