Felhívás!

Az első ötbe vágyik a Kézdivásárhelyi SE

Az első ötbe vágyik a Kézdivásárhelyi SE Sport

Az éllovas Gloria Buzău elleni összecsapással kezdődik szombaton 15 órakor a Kézdivásárhelyi SE számára a III. ligás labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitófordulója. A hazaiak a 9. helyről vágnak neki a pontvadászatnak, és szeretnének minél előbb felfelé mozdulni. Ennek érdekében fiatal játékosokkal erősítettek a téli szünetben.

A KSE keretéből az albán Jürgen Dushkajon kívül senki sem távozott, ugyanakkor sikerült megszerezni néhány ígéretes fiatal labdarúgó játékjogát. A korábban már bejelentett, a Sepsi OSK-tól kölcsönbe érkező Veress Zsomboron kívül két 2000-ben született reménység igazolt Kézdivásárhelyre: Cristian Bogdan védő Szászhermányból és Nyerges Narcis középpályás, szélső a CFR utánpótláscsapatától. Az 1999-ben született, kommandói Hornea Gábor támadó Papolcról tette át székhelyét a céhes városba. Az ősszel Resicabányát erősítő Oprea Eduard leigazolása papírformaságok miatt még nem konkretizálódott.

A KSE több edzőmérkőzést is játszott a felkészülési időszakban, elsőként Barcarozsnyó ellen nyert 2–1-re. Ezt követte az FK Csíkszereda U19-es csapata elleni felmérő, ahol 7–1-re alulmaradt. A harmadik barátságos találkozón 3–1-es vereséget szenvedtek Szecseleváros csapatától, majd 6–2-re legyőzték a szintén III. ligás Chişcanit. Foksánnyal nem tudtak dűlőre jutni, 1–1-es döntetlen lett a vége, de sikerült visszavágni az U19-es csíkszeredai csapatnak, 6–4-re felülmúlva őket a hargitai megyeszékhelyen. Ezt követte két vereség, Szászhermánnyal szemben 3–1, Miroslavával szemben 4–1 arányban maradtak alul. Az edzőmeccsek sorát két sikerrel zárták, múlt szombaton Zernyestet gyűrték le 5–4-re, illetve vasárnap a Kézdiszentléleki Perkő ellen diadalmaskodtak 6–0-ra.

– Sikerült erősítenünk, és az is örvendetes, hogy most már 24 fős a keretünk, így ha netán sérülés hátráltatna valakit, lesz, aki a helyére lépjen. Jól sikerült a felkészülés, Tankó Zsolton és Veress Zsomboron kívül mindenki egészséges, és nagyon várja a szombati, Gloria elleni hazai mérkőzést. Nehéz dolgunk lesz, erős ellenfél érkezik hozzánk, a télen is erősítettek több, élvonalban megfordult játékossal, de bízunk a hazai pálya előnyében, és abban, hogy a közönség biztatása hozzásegít egy jó eredményhez. A folytatásban szeretném, ha előrébb lépnénk a rangsorban, három pont választ el az ötödik helytől, és úgy gondolom, az első öt között a helyünk – fogalmazott lapunknak Gazda József edzőjátékos.

A kézdivásárhelyi csapat programja a visszavágóban:

* 16. forduló (március 2.): KSE – Gloria Buzău

* 17. forduló (március 9.): Bucovina Rădăuți – KSE

* 18. forduló (március 16.): KSE – FC Botoșani II.

* 19. forduló (március 23.): Șomuz Fălticeni –  KSE

* 20. forduló (március 30.): KSE – Focșani

* 21. forduló (április 6.): Foresta Suceava – KSE

* 22. forduló (április 13.): a KSE szabadnapos

* 23. forduló (április 17.): KSE – Râmnicu Sărat

* 24. forduló (április 20.): Metalul Buzău – KSE

* 25. forduló (április 27.): KSE – Sporting Liești

* 26. forduló (május 4.): Galaci Oțelul – KSE

* 27. forduló (május 8.): KSE – Știința Miroslava

* 28. forduló (május 11.): Pașcani – KSE

* 29. forduló (május 18.): KSE – Sănătatea Darabani

* 30. forduló (május 25.): Ceahlăul Piatra Neamț – KSE

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások