Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Arad ellen hozta a kötelezőt a Sepsi-SIC

Arad ellen hozta a kötelezőt a Sepsi-SIC Sport

A vendég Aradi ICIM ellen debütált a Román-kupa idei kiírásában a címvédő, háromszoros kupagyőztes Sepsi-SIC, amely szerda kora este gyorsan rendezte sorait az elveszített első negyed után, és könnyed győzelmet aratott a valaha rangadóként aposztrofált párharcban.

Hirdetés
Hirdetés

Jól kapták el a mérkőzés ritmusát a hazaiak, gyorsan vezetést szereztek Gödri-Părău révén, pontos, és sokszor könnyű kosarakkal igyekeztek elvenni az aradiak kedvét, ami nem sikerült mértéktelenül, ugyanis Williams-Destiny és Hadzovic kosarai révén az ICIM-nél volt az előny az első negyed végén (17–20). Gyorsan rendezte sorait a címtartó együttes, a második tíz percet a miheztartás végett Ghizilă két triplája, illetve Solopova távolija vezette fel, viszont továbbra sem volt könnyű dolguk az agresszíven védekező vendégekkel szemben.

40–32-ről indult a második félidő, és innentől már kétszámjegyűvé vált a két csapat közti különbség, Solopováék jóvoltából potyogtak a triplák, és ezzel el is dőlt a mérkőzés, 20 pontos volt a Sepsi-SIC előnye az utolsó szünetben. A zárószakaszban tovább nyílt az olló, Gödri-Părău hárompontosa állította be a vendégcsapatra nem éppen hízelgő, 35 pontos fölényes győzelmet: 90–55 (17–20, 23–12, 26–14, 24–9). Ilyen előzmények után csupán formalitásnak tűnik a március 6-ai, aradi visszavágó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük