Felhívás!

Hamis orvosi iratokat kiállító álorvost helyeztek előzetes letartóztatásba

Hamis orvosi iratokat kiállító álorvost helyeztek előzetes letartóztatásba Románia

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki hamis orvosi iratokat állított ki és akinél több orvosi pecsétet találtak, holott nem szerepel orvosként semmiféle egészségügyi intézmény nyilvántartásában – közölte szerdán a bukaresti rendőrség.

A 26 éves férfit kedden vette őrizetbe a rendőrség egy nő panasza nyomán, akinek kiállított egy orvosinak nevezett dokumentumot, amiről később kiderült, hogy hamis.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi ellen a szakma jogtalan gyakorlása, csalás, okirathamisítás, hamis eszközök használata gyanúja miatt indult kivizsgálás.

A nő tavaly decemberben jelentette a rendőrségen, hogy a fővárosi harmadik kerületben vizsgálatra jelentkezett egy magántulajdonban lévő orvosi rendelőben, ahol kifizettették ugyan vele a vizsgálat ellenértékét, de magát a vizsgálatot nem végezték el, csak kiállítottak egy dokumentumot a feltételezett diagnózissal. A nővel később egy szakképzett orvos közölte, hogy a kiállított dokumentum nem tükrözi a valós egészségügyi állapotát.

A rendőrség kiszállt a címre, ahol az állítólagos orvosi rendelő működött, és amelyet a szóban forgó 26 éves férfi képviselt. A férinél több, különböző szakorvosi vonatkozású pecsétet találtak, valamint olyan igazolványokat és okleveleket, amelyek az alapos gyanú szerint hamisak.

Később a férfi nevét is leellenőrizték minden egészségügyi nyilvántartásban, és kiderült, hogy egyik hivatalos listán sem szerepel orvosként.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.