Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik legkülönlegesebb futóverseny

A nemzeti összetartozásunk napja utáni szombaton a Nemzeti Futóverseny minden magyart szeretne megmozgatni, és egyben felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A kezdeményezéshez a szervezők a világ bármely részéről várják a csatlakozókat.

Hirdetés
Hirdetés

„Ünnepeljük együtt összetartozásunkat, magyarságunkat! Bárhol is vagyunk a világban, fussunk együtt június 8-án! – erre buzdít az első alkalommal megrendezett Nemzeti Futóverseny. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a magyarok figyelmét az egészséges életmód és a rendszeres sport fontosságára. A nevezési díjakkal a résztvevők jótékony célt támogatnak: a Magyar Vöröskereszt preventív, egészségmegőrző programjait.

Az első Nemzeti Futóversenynek Budapest páratlan történelmi környezete ad otthont: magyarságunk, összetartozásunk, történelmünk fontos szimbóluma, a Hősök tere és az Andrássy út, amely a világörökség része. Öt és tíz kilométeres egyéni távokon lehet indulni, és még aznap, a helyszínen is lehet nevezni 7.30-tól. Aki pedig személyesen nem tud jelen lenni június 8-án, csatlakozhat a kezdeményezéshez a közösségi médiában, a Nemzeti Futóverseny Facebook oldalán, a #futanemzet megjelölés használatával. A szervezők különdíjjal és különleges éremmel jutalmazzák a legtávolabbról csatlakozó futót, valamint a legtöbb résztvevővel futó határon túli közösséget is.

„A Nemzeti Futóverseny nemcsak egy rendezvény, küldetése is van: a magyarság megmozgatása és életmódváltásra késztetése. Több ismert emberrel összefogtunk, hogy nagykövetként szerettessük meg a futást” – fogalmaz Kovács „Kokó” István, aki feleségével, Garami Katalinnal együtt a Nemzeti Futóverseny nagykövete. Felhívásukra csatlakozott már a kezdeményezéshez Tatár Csilla, Kulcsár Edina, Iszak Eszter, Győrfi Pál, Gajdos Tamás és Németh Lajos is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük