Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A válogatottak újra kenyérbe lépnek

A válogatottak újra kenyérbe lépnek Sport

Ma és szombaton, illetve hétfőn és kedden összesen ötven labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést rendeznek szerte a kontinensen. A harmadik és negyedik játéknapon négy csapat – a Nemzetek Ligája négyes döntőjében érdekelt Portugália, Svájc, Anglia és Hollandia – ezúttal nem lép pályára. Éppen az NL bronzmérkőzése és fináléja miatt nem rendeznek mérkőzést vasárnap a kvalifikációs sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés

A kvartett hiánya ellenére több csoportban is lesznek olyan találkozók, amelyek jelentősen befolyásolhatják az Eb-részvételt érő első két pozíciót. Például az elmúlt világbajnokságról lemaradó, de ezúttal két mérkőzés után százszázalékos olaszok csapnak össze két legfőbb riválisukkal: szombaton a görögök vendégei lesznek, kedden a bosnyákokat fogadják. Egy olyan meccsre is sor kerül, amelyen két százszázalékos csapat találkozik: szombaton a világbajnok franciákat a törökök fogadják. Szintén a csoport első és második helyén álló csapatok rangadója lesz hétfőn a spanyol-svéd és a lengyel-izraeli összecsapás.

A román labdarúgó-válogatott ma 21.45-kor Oslóban lép pályára. Cosmin Contra eredetileg 26 fős keretet hirdetett, de végül izomhúzódás miatt nem számíthat a Craiovai „U” középpályására, Alexandru Cicâldăura. A játékos ugyanakkor csatlakozott a 21 éven aluliak válogatottjához, amely az olaszországi és San Marinó-i korosztályos kontinensviadalra készül. A román csapat Oslo után Málta felé veszi az útirányt, ahol hétfőn lép pályára. Az F-csoport további mai meccsei: Svédország – Málta, Feröer-szigetek – Spanyolország. Az állás: 1. Spanyolország 6 ponttal, 2. Svédország 4, 3. Románia 3, 4. Málta 3, 5. Norvégia 1, 6. Feröer-szigetek 0.

A magyar válogatott szombaton 19 órától a házigazda Azerbajdzsán csapatával játszik Bakuban, majd kedden Wales együttesét fogadja. A magyarokkal azonos selejtezőcsoportban zajló Horvátország – Wales mérkőzést a nagykárolyi Kovács István vezeti szombaton. A 34 éves sípmester ezután az Appennin-félszigetre utazik, ahol június 16-ától Olaszország és San Marino közösen rendezi meg a 21 éven aluliak Európa-bajnokságát.

Az E jelzésű szériában a horvátok két selejtező meccs után 3 ponttal a 4. helyen állnak, míg a szigetországiak egyetlen lejátszott – és megnyert – mérkőzéssel a 2. pozíciót foglalják el. Az E-csoport állása: 1. Szlovákia 3 ponttal (2–1-es gólaránnyal), 2. Wales 3 (1–0), 3. Magyarország 3 (2–3), 4. Horvátország 3 (3–3), 5. Azerbajdzsán 0.

A 10 csoportgyőztes és a második helyezettek kijutnak a jövő évi Eb-re, hozzájuk csatakozik a Nemzetek Ligája négy osztályának győztese. Az Európa-bajnokságnak ezúttal nincs házigazdája, a kontinensviadalok történetének 60. évfordulójára az európai szövetség (UEFA) 12 ország különböző városaiban bonyolítja majd le, Bukarestben és Budapesten is rendeznek mérkőzéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük