A válogatottak újra kenyérbe lépnek

A válogatottak újra kenyérbe lépnek Sport

Ma és szombaton, illetve hétfőn és kedden összesen ötven labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést rendeznek szerte a kontinensen. A harmadik és negyedik játéknapon négy csapat – a Nemzetek Ligája négyes döntőjében érdekelt Portugália, Svájc, Anglia és Hollandia – ezúttal nem lép pályára. Éppen az NL bronzmérkőzése és fináléja miatt nem rendeznek mérkőzést vasárnap a kvalifikációs sorozatban.

A kvartett hiánya ellenére több csoportban is lesznek olyan találkozók, amelyek jelentősen befolyásolhatják az Eb-részvételt érő első két pozíciót. Például az elmúlt világbajnokságról lemaradó, de ezúttal két mérkőzés után százszázalékos olaszok csapnak össze két legfőbb riválisukkal: szombaton a görögök vendégei lesznek, kedden a bosnyákokat fogadják. Egy olyan meccsre is sor kerül, amelyen két százszázalékos csapat találkozik: szombaton a világbajnok franciákat a törökök fogadják. Szintén a csoport első és második helyén álló csapatok rangadója lesz hétfőn a spanyol-svéd és a lengyel-izraeli összecsapás.

A román labdarúgó-válogatott ma 21.45-kor Oslóban lép pályára. Cosmin Contra eredetileg 26 fős keretet hirdetett, de végül izomhúzódás miatt nem számíthat a Craiovai „U” középpályására, Alexandru Cicâldăura. A játékos ugyanakkor csatlakozott a 21 éven aluliak válogatottjához, amely az olaszországi és San Marinó-i korosztályos kontinensviadalra készül. A román csapat Oslo után Málta felé veszi az útirányt, ahol hétfőn lép pályára. Az F-csoport további mai meccsei: Svédország – Málta, Feröer-szigetek – Spanyolország. Az állás: 1. Spanyolország 6 ponttal, 2. Svédország 4, 3. Románia 3, 4. Málta 3, 5. Norvégia 1, 6. Feröer-szigetek 0.

A magyar válogatott szombaton 19 órától a házigazda Azerbajdzsán csapatával játszik Bakuban, majd kedden Wales együttesét fogadja. A magyarokkal azonos selejtezőcsoportban zajló Horvátország – Wales mérkőzést a nagykárolyi Kovács István vezeti szombaton. A 34 éves sípmester ezután az Appennin-félszigetre utazik, ahol június 16-ától Olaszország és San Marino közösen rendezi meg a 21 éven aluliak Európa-bajnokságát.

Az E jelzésű szériában a horvátok két selejtező meccs után 3 ponttal a 4. helyen állnak, míg a szigetországiak egyetlen lejátszott – és megnyert – mérkőzéssel a 2. pozíciót foglalják el. Az E-csoport állása: 1. Szlovákia 3 ponttal (2–1-es gólaránnyal), 2. Wales 3 (1–0), 3. Magyarország 3 (2–3), 4. Horvátország 3 (3–3), 5. Azerbajdzsán 0.

A 10 csoportgyőztes és a második helyezettek kijutnak a jövő évi Eb-re, hozzájuk csatakozik a Nemzetek Ligája négy osztályának győztese. Az Európa-bajnokságnak ezúttal nincs házigazdája, a kontinensviadalok történetének 60. évfordulójára az európai szövetség (UEFA) 12 ország különböző városaiban bonyolítja majd le, Bukarestben és Budapesten is rendeznek mérkőzéseket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.