Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Autóklasszikusok a hóban

Autóklasszikusok a hóban Sport

Az országban egyedülálló rangos autóverseny helyszíne lesz Kovászna és Kommandó környéke, ugyanis január 11–13. között itt zajlik a Historic Winter Rally harmadik kiírása.

A francia Paul Lacombe és a Simon Árpád irányította Auto Crono Klub közreműködésével harmadszor várják a nemzetközi mezőnyt Kommandó és környékére, ahol a hófödte, jeges utak igazi kihívás elé állítják a versenyzőket és klasszikus számba menő járműveiket.

Hirdetés
Hirdetés

A viadalra 37, többnyire franciaországi egység jelezte részvételi szándékát, az indulók olyan autóklasszikusokkal vágnak neki a 111 km távnak, mint a Lancia Delta, a Porche 911, a Ford Escort MK, a BMW 325i, a Renault Alpine, vagy éppen a Citroen AX GTI. Az autókat a kovásznai TTS Hotel parkolójában lehet megcsodálni, de a kommandói szervizparkban is lehet pillantást vetni rájuk. A versenyen felvezetőként részt vesz a háromszéki Bedő Barna – Molnár László páros (Skoda Octavia).

A 200 km-t kitevő különleges próbáknak a Kovászna és Bodzavásár közötti erdei utak, illetve a Kovászna–Kommandó közti útszakasz szolgál helyszínül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük