Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első hét a cél

Az első hét a cél Sport

Az első hét közé kerülés a minimális elvárás a magyar férfi kézilabda-válogatottal szemben a ma kezdődő német–dán rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Csoknyai István szövetségi kapitány szerint nem ez nem lehetetlen, de senki ne számítson könnyű menetre.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig részt vehetnek a 2020 tavaszán sorra kerülő selejtezőtornákon. A magyar csapat a koppenhágai D csoportban pénteken Argentínával, vasárnap Angolával, jövő hétfőn Katarral, jövő szerdán Egyiptommal, jövő csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, a hatosból az első három jut tovább.

Hirdetés
Hirdetés

„A cél reális. Sokat beszéltünk arról, hogy könnyű a csoportunk, de ettől még onnan tovább is kell jutni, ráadásul jó lenne ponttal. A középdöntő nagyon nehéz, de már a csoportban is minden mérkőzés nagyon nehéz lesz. Ahhoz, hogy bekerüljünk a hétbe, Dánián, Norvégián és Svédországon kívül senki nem előzhet meg minket – nyilatkozta Csoknyai István.

A középdöntő herningi II. csoportjában minden bizonnyal az olimpiai bajnok Dánia, az előző vb-n ezüstérmes Norvégia, valamint Ausztria vagy Tunézia vár majd a magyarokra. Ebből a hatosból az első kettő a hamburgi elődöntőbe jut, a harmadik az ötödik helyért, a negyedik pedig a hetedik helyért játszhat, ugyancsak Herningben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük