Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A visszavágón dől el

A visszavágón dől el Sport

Kedd este lejátszotta a 2022–23-as idény első tétmeccsét a Kolozsvári CFR, amelyen 0–0-s döntetlent ért el a Pjunyik Jereván vendégeként a labdarúgó BL-selejtezőjében. Az örmények elleni visszavágót július 13-án rendezik, azonban azt megelőzően még egy nagyon fontos meccset játszik a Kolozsvári CFR, július 9-én a Sepsi OSK ellenfele lesz a Román Szuperkupában.

Hirdetés
Hirdetés

Hiába számított papíron favoritnak a CFR, a szezon eleji görcsös játékra ráfáztak a kolozsváriak, hiába domináltak végig a meccsen, mégsem tudtak győzni. „Nagyon sok lehetőségünk volt, gólt kellett volna szereznünk. Ez a 0–0 semmiképp sem igazságos eredmény, de ez a futball, bármi lehetséges” – nyilatkozta csalódottan Dan Petrescu, a Kolozsvári CFR vezetőedzője.

A kincses városi alakulat sorozatban ötödik éve fut neki a BL-selejtezőknek, de még soha nem jutott el az első számú sorozat csoportköréig. Az Európa Ligában viszont két egymást követő idényt, az elmúlt szezonban pedig az Európa Konferencia Ligában játszott főtáblán.

A Pjunik – CFR párharc továbbjutója a BL-selejtező második fordulójában a Dudelange – KF Tirana párosítás legjobbjával találkozik majd. A csatározás vesztese az Európa Konferencia Liga selejtezőjében folytatja majd a szereplést, a második fordulóban az andorrai Inter Club d’Escaldes lesz az ellenfél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük