Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A világ élvonalában

A világ élvonalában Sport

Karrierje egyik legjobb idejét érte el Szabó Norbert, ám ismét „csak” a tisztes helytálláshoz volt elég. A sepsiszentgyörgyi pályakerékpáros beküzdte magát a világ első ötven legjobbja közé, és kijutott a világkupára, ám itt más „szabályok” érvényesülnek. Sok tapasztalattal gazdagodva tért haza tegnap a hongkongi és új-zélandi versenyről.

A világelit laza nyár után ősszel kezd „felfelé menni”, és a világkupára éri el a formacsúcsot, amit ez eredmények is mutatnak: miközben 10.2-es idővel utcahosszal lehet megnyerni egy román bajnokságot vagy egy közepes nemzetközi versenyt, hétvégén az új-zélandi Cambridge-ben 27-en „mentek be” 10 másodperc alá, Norbert 10.09-es, egyébként remek ideje nem volt elég a kvalifikációhoz.

– Egyáltalán nem vagyok csalódott: eljutottam oda, hová romániai pályakerékpáros még nem. Rengeteget tanultam, tapasztaltam, megnézhettem, hogy az igazán nagyok miként csinálják. 15 hónapja pillanatnyi megállás nélkül zúzom, csoda lett volna, ha ennél jobb eredményt érek el. Lépcsőről lépcsőre kell haladni felfelé, dőreség azt hinni, hogy ki lehet ugrani egyet is. A világkupa már egy másik emelet, és itt is további lépcsők vannak, ha a tetőre akarsz felérni – mondta el megkeresésünkre a Sepsi–SIC kiváló sportolója.

Hirdetés
Hirdetés

Norbert önként lemondott az ausztráliai, harmadik vk-versenyről, amin részt vehetett volna. Azt mondja: feljutott az emeletre, de azt is látni kell, hogy most nem tudna tovább menni felfelé, és „nem szabad pazarolni” a támogatók pénzét. Arra számít, jövőben jobb körülmények között edzhet, és újabb szintet léphet.

Szabó Norbert támogatói: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, Tega Rt., Bertis, Conico, In-Nova, Depo, High Energy, Román Kerékpáros-szövetség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük