Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi–SIC itthon, a KSE idegenben győzött

A Sepsi–SIC itthon, a KSE idegenben győzött Sport

Újabb fölényes győzelemmel erősítette meg vezető pozícióját a Keleti csoportban a címvédő Sepsi–SIC, amely a tegnapi 3., hétközi fordulóban a fővárosi Rapidot kényszerítette térdre a Sepsi Arénában. Szintén magabiztos diadalt aratott a Nyugati csoportba sorolt Kézdivásárhelyi SE, amely Marosvásárhelyen kezdte meg a női kosárlabda Nemzeti Liga 2019–2020-as szezonját.

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik forduló sem jelentett semmiféle nehézséget a négyszeres bajnok Sepsi–SIC-nek, amely a Gödri-Părău, Givens, Demeter, Mandache, Topuzovic kezdővel állt ki a vendég Rapid ellen, és a papírformának megfelelően könnyed sepsiszentgyörgyi siker született. A találkozó első két pontját a fővárosiak szerezték, F. Stanici mindkét büntetőjét bedobta, majd 3–4-nél vezetett utoljára a vendégcsapat.

Beindult a hazai gépezet, Mandache és Givens felváltva szórták a pontokat, az ellenfelet nem engedték szóhoz jutni, így az első negyed végére már 22 ponttal vezetett a SIC (28–6). A második negyed ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, Kovács Renáta hárompontosával 31 pontra nőtt a különbség a két együttes között. Sokat elmondd a mérkőzésről, hogy a Rapid a 15. percben érte el a tíz pontot (40–10)…

Nagyszünetre 32 pontos előnnyel vonulhattak Zoran Mikes tanítványai (53–21).

Fordulás után Mandache két kosarával már 36-ot tett közé (57 21), amikor meglódultak a bukarestiek és egy 14–0-s futással kozmetikáztak az eredményen (57–35). A Sepsi–SIC pár perces kosárcsendjét Mandache hárompontosa törte meg, majd felváltva estek a kosarak, noha sok hiba tarkította mindkét oldalon a játékot. Az utolsó 10 percnek 66–42-ről futottak neki a csapatok. Itt már kijött a Sepsi–SIC fizikális fölénye, a zöld-fehérek tartották harmincpontos fórjukat, sőt, növelték is, a végén 36 pontos sikernek örülhettek.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Keleti csoport, 3. forduló: Sepsi–SIC – Bukaresti Rapid 90–54 (28–6, 25–15, 13–21, 24–12). Sepsi–SIC: Givens 13/3, Gödri-Părău 6, Mandache 22/6, Demeter 5, Topuzovic 10/9, Nagy, Kovács 10/6, Catinean 6, Orban 5, Vucetic 9, Butler 4.

Farkas Alpár a Mobley, Danalache, Vega, Czimbalmos, Domokos kezdőötöst küldte pályára a két vásárhelyi csapat összecsapásán, Marosvásárhelyen. A céhes városbeliek villámrajtot vettek, 8–0-val indítottak, de a folytatásban sem lankadt a kosáréhségük, esélyt sem adva a házigazda VSK-nak. Öt perc elteltével már 15 pont volt a különbség, és ez megalapozta a folytatást, az első negyed végén 7–30-at mutatott az eredményjelző. A kosarakban gazdag nyitóetap után a második tíz percben tovább nyílt az olló, a hazaiak ezúttal sem tudtak érvényesülni, míg a KSE-nél a végül 23 pontig jutó Kayla Mobley hozta a tőle megszokott formát, 15–50-nél vonultak pihenőre a felek.

A harmadik szakaszban az addigiakhoz képest eredményesebben játszott a hazai együttes, de ez a lényegen nem változtatott, nem tudtak közel férkőzni Domokosékhoz. 29–61-ről indult a záróetap, amelyben nem engedték a hazaiakat közelebb férkőzni, de a KSE tizenévesei is szerephez jutottak, Bándi Blanka és Kozman Kriszta szerezték a mérkőzés utolsó pontjait, 37 ponttal, megérdemelten nyert a kézdivásárhelyi gárda.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Nyugati csoport, 1. forduló: Marosvásárhelyi VSK – Kézdivásárhelyi SE 43–80 (7–30, 8–20, 14–11, 14–19). KSE: Czimbalmos 4, Vega 17/6, Domokos 6, Danalache, Mobley 23/3, Debreczi 11, Lénárt, Holinka-Miklós 11/9, Kozman 4, Bara Németh, Tuchilus, Bándi 4.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük