Felhívás!

Hadsereg – gyermekszemmel

A Román Hadsereg Napja tiszteletére a Kovászna Megyei Katonaközpont rajzversenyt hirdetett. A vetélkedő jeligéje: A hadsereg gyermekszemmel.

A rajzversenyen részt vehetnek a Kovászna megyei 6-18 éves tanulók, diákok. A benevezőknek az október 9-18. időszakban kell jelentkezniük a katonaközpont sepsiszentgyörgyi székházában, a Kós Károly utca 3 szám alatt, hétfőtől péntekig naponta 8 órától 16 óráig. Egy rajzot kell vinni, ez azt jelenti, a pályamunkák otthon vagy más helyszíneken is készülhetnek, nem a katonaközpontban kell rajzolni. A rajzlap A4-es (hagyományos levélpapír) méretű kell hogy legyen, rajzolni lehet bármilyen művészi eszközzel, kifejezésmóddal. A pályamunkák témája: katonák, hadászati felszerelések, olyan jelenetek, amelyek a Román Hadsereg katonáinak és hőstetteinek állítanak emléket, időszakoktól függetlenül. A rajzok előlapján nem szabad megjelölni a szerző nevét, ismertető jeleit stb.

A benevezők pályamunkáit október 18-án 16-18 óra között lefényképezik, majd ezek a fotók felkerülnek az internetre, pontosabban a Kovászna Megyei Katonaközpont Facebook közösségi oldalára. Az október 18-án 18 órától kezdődő és október 24-én 10 órakor záruló időszakban a katonaközpont közösségi oldalának látogatói “tetszik” (“Like”) jellel szavazhatnak – “lájkolhatnak” – a legjobb rajzokra, így alakul ki a rajzverseny végső rangsora, a szervezők csökkenő sorrendben ismertetik a pályamunkák által elért szavazatok számát, a végeredményt. A díjazásra október 25-én 10 óra után kerül sor, a Román Hadsereg Napja ünnepi rendezvényeinek részeként, a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul szoborcsoport közelében.

A rajzverseny teljes szabályzata megtalálható a sepsiszentgyörgyi katonaközpontban, ahol tájékoztatják az érdeklődőket kérdéseikkel kapcsolatosan.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.