Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi–SIC a harmadik helyen áll

A Sepsi–SIC a harmadik helyen áll Sport

A Konstancai Phoenix csapata uralta a 3×3 elleni női kosárlabda Román-kupa első négy teremtornáját, ahol három alkalommal is a mezőny legjobbjának bizonyult, egyszer pedig a Szatmárnémeti VSK diadalmaskodott. A Sepsi–SIC két elődöntőt és egy döntőt játszott.

A Román Kosárlabda-szövetség a női Nemzeti Liga mind a tizenhárom együttese számára kötelezővé tette a három a három elleni tornákon való részvételt, és míg a szakág országos bajnokságát a nyári időszakban bonyolítják le, addig a kupasorozatot a bajnoki szünetekben. 2019 novemberéig a turnéval Románia pontokat gyűjt annak érdekében, hogy a 3×3-as válogatott részt vehessen a 2020-as olimpián, a turné legjobb játékosai alkothatják a nemzeti csapatot.

A négy teremtornát követően a Konstancai Phoenix játékosai 350 pontot gyűjtöttek, ezzel vezetik a rangsort a 270 pontos Aradi ICIM és a 245 pontos Sepsi–SIC előtt. A Kovács Renáta, Anca Șipoș, Demeter Nóra és Viorela Rus összetételű szentgyörgyi alakulat mind a négy teremtornán könnyedén kijutott a csoportból, majd két elődöntőt, egy döntőt és egy negyeddöntőt játszott. A Bölöni Noémi, Dănălache Ramona, Holinka-Miklós Hanna és Kovács Kincső összetételű KSE is ügyeskedett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük