Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi elleni meccs újrajátszását követeli az FCU Craiova tulajdonosa

A Sepsi elleni meccs újrajátszását követeli az FCU Craiova tulajdonosa Sport

Kedden várható új döntés a Sepsi OSK–FCU Craiova felfüggesztett mérkőzés ügyében, a Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága ekkor tartja az újabb tárgyalását. Adrian Mititelu, az oltyán klub tulajdonosa szerint hatalmas botrány lesz, ha nem játsszák újra a meccset.

A fellebbviteli bizottság múlt csütörtöki ülésén nem született döntés, március 7-re, keddre halasztották a január 29-ei sepsiszentgyörgyi bajnoki mérkőzés ügyét, amelyet a craiovai szurkolók magyarellenes skandálásai miatt felfüggesztettek. Addig a fegyelmi bizottság döntése van érvényben, azaz a székelyföldiek zöld asztalnál 3–0-ra megnyerték a találkozót.

Hirdetés
Hirdetés

Az olytán klub tulajdonosa, Adrian Mititelu ezt a határozatot semmiképp nem akarja elfogadni, szerinte a hétfő esti Sepsi OSK–Kolozsvári CFR mérkőzés végéig az FCU Craiova foglalja el a hatodik helyet, két ponttal megelőzve a háromszéki együttest, miután szombaton este hazai pályán 1–0-ra legyőzték az FC Botoșani-t.

„Azok a pontok, amiket vadásznak, nem léteznek, a Sepsinek nincs 41 pontja, pontosan 38 pontja van, talán akkor gyűlik össze, ha legyőzi a Kolozsvári CFR-t” – mutatott rá Adrian Mititelu. Kiemelte, biztos benne, hogy a meccset újrajátsszák, mert az aktában minden feljegyzés az ők javunkra szól, a szabályzatban nincs olyan rendelkezés, amely a döntés helybenhagyására utalna.

Adrian Mititelu biztos benne, hogy a meccset újrajátsszák, ellenkező esetben hatalmas botrány lesz • Fotó: Facebook/Adrian Mititelu

Adrian Mititelu megjegyezte, ha nem játsszák újra a mérkőzést, hatalmas botrány lesz, és olyan gesztusra készül, amit még senki sem tett a román futball történetében. „Nem mondom el, hogy mit, mert utána azt feltételezik, hogy nyomást akarok gyakorolni a bizottságra. Biztosíthatom önöket, hogy ha más döntést hoznak, akkor olyan gesztust fognak látni, amely 500 évig fennmarad a román futball történetében” – fenyegetőzött az FCU Craiova közösségi oldalán.

A döntésnek nagy súlya van, hiszen a Szuperliga alapszakaszának végén a Sepsi OSK és az FCU Craiova a hatodik, utolsó felsőházi rájátszást érő helyért küzdenek: a sepsiszentgyörgyiek, akik a 29. forduló zárómérkőzésén hétfőn 20.30-tól a címvédő Kolozsvári CFR-t fogadják, jelenleg egy ponttal előzik meg vetélytársukat, az ellenük zöld asztalnál 3–0-ra megnyert mérkőzésnek köszönhetően is.

Horváth Bálint Ottó

 

 Fotó: Székelyhon

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások