Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A palánk alól jelentjük

A palánk alól jelentjük Sport

Kiélezett párharcokat vívtak a kézdivásárhelyi kosarasok az elmúlt napokban: szombaton az U18-as bajnokságban izgalmas véghajrában legyűrték a fővárosi Rapidot, hétfőn viszont a női másodosztályban nem bírtak a tapasztalt játékosokat felvonultató Temesvárral. A Sepsi ISK U18-asai szombaton leiskolázták bukaresti ellenlábasukat.

A női I. liga elődöntős szakaszának 4. fordulójában, hétfőn délben az igencsak megerősített Temesvári MSK-t látta vendégül a jobbára U18-as játékosokra alapozó KSE a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A találkozón többhetes kihagyás után pályára léphetett a sérülésből felépült Debreczi Iringó és Voloncs Orsolya, ám hiányzott a bokasérüléssel küzdő Biszak Boglárka. A házigazda KSE kezdett jobban, az első negyed derekán 11-7-re megléptek, ám a vendégek hamar kiegyenlítették a játékot, az első tíz perc végére két pontra felzárkóztak (14-12). A második tíz percben a távoli dobásokkal eredményesen operáló Incze (19/9) vezetésével a hazaiak tartották a lépést a rutinosabb bánságiakkal, felváltva vezettek a csapatok, a félidő eredményét az utolsó másodpercben esett temesvári tripla állította be (27-30).

A második félidőben több technikai hibát vétett a fiatal kézdivásárhelyi együttes, a távoli dobások rendre kimaradtak, ahogy a büntetők is. Ez utóbbi sokba került a KSE-nek, a megítélt 26-ból csupán 9-et értékesített, míg Brosowszkyék 19-ből 12-őt bedobtak. A Kolarevic-lányoknak a folytatásban nem sikerült fogást találniuk a vendégeken, igaz, látótávolságon belül tudtak maradni. Győzött a rutin, de le a kalappal a KSE csapata előtt, mivel megizzasztották nagynevű riválisukat.

KSE – Temesvári MSK 51-60 (14-12, 13-18, 7-14, 17-16).

KSE: Incze 19/9, Kovács 13, Czimbalmos 8, Voloncs 7, Kászoni 2, Csurulya 2, Debreczi 1, Bartók, Istók, Csíki, Csillag, Rendy. Edző: Ljubomir Kolarevic.

Temesvár: Kirberg 15, Pop 11, Badi 11, Brosovszky 10, Borș 8, Serrieh 4, Lupu 1. Edző: Vera Gavrila.

– Jó eredmény ez számunkra, ha azt nézzük, hogy nagyjából U18-as játékosokkal játszottuk végig a mérkőzést, olyan nagy nevekkel szemben, mint a román válogatott legendája, Brosovszky Mónika, de említhetném a másik öt élvonalban megfordult játékost is. Nagy lehetőség volt ez a lányoknak, hogy lássák, hol tartanak a fejlődésben, ilyen körülmények között elégedett vagyok a játékunkkal, igaz, hogy kikaptunk, de sokkal többet ér a tapasztalat, amit szereztünk. Igazából a májusi U18-as döntőtornára összpontosítunk, amire már korábban kiharcoltuk a részvételi jogot. Elkezdtük a felkészülést, most az a legfontosabb, hogy mindenki vállalni tudja a játékot, ne legyenek sérültek. Nagy meccset játszottunk szombaton a Rapid ellen, de a hátra levő U18-as meccsek már tét nélküliek számunkra, ezért azoknak is játéklehetőséget akarok adni, akik eddig kevesebbet voltak pályán – nyilatkozta érdeklődésünkre Ljubomir Kolarevic szerb edző.

A kézdivásárhelyiek szombaton, az U18-as kiírás elődöntős szakaszában lendületes mérkőzésen 49-44-re (19-10, 12-9, 7-16, 11-9) győzték le a bukaresti Rapid alakulatát. A csapat: Csurulya 13/6, Kovács 12/3, Biszak 11, Incze 9, Czimbalmos 2, Voloncs, Bartók 2, Istók, Fejér, Rendy, Csíki, Csillag.

Sikerrel zárták a szombatot a Nemes Áron edzette Sepsi ISK U18-as lányai is, akik hazai pályán 91-34-es csapást mértek a Bukaresti Champions – ISK csapatára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük