Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A KSE nyerte a rangadót

A KSE nyerte a rangadót Sport

Megszerezte idénybeli első győzelmét a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely szombaton délután Tankó, Gáll és Mojzi góljaival magabiztosan nyerte a háromszéki rangadót a Sepsi OSK II. ellen, a III. liga második fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

Igazi presztízscsatát hozott a két háromszéki együttes összecsapása a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság második körében, a rutinosabb kézdivásárhelyiek házigazdához méltón uralták a mérkőzést, míg az utolsó félórát emberhátrányban futballozó sepsiszentgyörgyiek nem tudtak igazán veszélyesek lenni a hazaiak kapujára. A KSE korán betalált, a 8. percben Gáll Attila tálalt szabadrúgásból a kapu elé, a jól érkező Tankó Zsolt pedig hálóba bólintotta a labdát (1–0). A vendégek legnagyobb helyzeténél Bunduc kapus tette a dolgát, előbb Dumitrescu lövését öklözte ki, majd Kocsis közeli próbálkozását is hárítani tudta. A folytatásban inkább a középpályán folyt a játék, kisebb lehetőségek akadtak, de egyik háló sem rezdült meg. A KSE nagy érvágást szenvedett az első félidőben, Kanyó Szilárd az előző szezonhoz hasonlóan ismét bokasérülést szenvedett, egyelőre nem tudni, mikor állhat újra a csapat rendelkezésére.

A második félidő is hasonlóan indult, mint az első játékrész, viszont negyedóra elteltével egyértelműen a KSE vette át a kezdeményezést. A 60. percben aztán megfogyatkozott a szentgyörgyi gárda, miután Brujan utolsó védőként szabálytalankodott a középen meglóduló Gajdó Gothárddal szemben, és begyűjtötte második sárga lapját. A megítélt szabadrúgást mintegy 17 méterről Gáll mesterien csavarta a kapuba (2–0). A folytatásban Becze Tamás előtt adódott több lehetőség, előbb átemeléssel próbálkozott, de nem sikerült megtréfálnia Căpățână kapust, majd Telecean remek passzát követően lőtt mellé. Nem hagyta magát a kék-fehér mezes házigazda, a ráadásban Gajdó robbanékonysága több helyzetet is eredményezett, Babei kihagyta a lehetőséget, Becze a kapufát találta el, mígnem a 17 éves Mojzi Botond beállította a 3–0-s végeredményt.

Labdarúgó III. liga, 5. csoport, 2. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Sepsi OSK II. 3–0 (1–0). Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Robu Ovidiu (Chitila).

KSE: Bunduc – Telecean, Tankó, Damian, Pakucs, Gazda (Postolică, 70.), Gáll, Kanyó (Gajdó G., 33.), Vasiloiu (Becze, 56.), Solovăstru (Mojzi, 70.), Popa (Babei, 56.). Edző: Purguly Árpád. Sepsi OSK II.: Căpățână – Ghinea, Păun, Brujan, Dumitrescu, Vereş (Demeter, 75.), V. Mitrea (Sánta, 75.), Gál-Andrezly, Kovács, Dragomir (Máthis, 46.), Kocsis. Edző: Barbu Marin. Gólszerzők: Tankó (8.), Gáll (61.), Mojzi (90+3.). Sárga lap: Pakucs (45+3.), Telecean (58.), Postolică (84.), illetve Brujan (38., 60.). Kiállítva: Brujan (60.).

A játéknap további eredményei: Brassói Kids Tâmpa–Barcarozsnyói Olimpic 2–1, Brassói SR–Székelyudvarhelyi FC 1–2, Astra 2–Plopeni 5–1, Blejoi–Brassói Corona 1–4.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük