Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A favorit ellen a mieink

A favorit ellen a mieink Sport

A dél-spanyolországi Jaén város római katolikus katedrálisában kisorsolták az U19-es futsal (teremfoci) Európa-bajnokság döntő tornájának a csoportjait.

Hirdetés
Hirdetés

Románia az A-csoportba került Spanyolország, Ukrajna és Horvátország társaságában, a B-csoport összetétele: Portugália, Olaszország, Franciaország, Lengyelország.

Az Európa-bajnokság döntő tornájának időszaka 2022. szeptember 3–10. A csoportmérkőzések napjai: szeptember 4., 5. és 6., a csoportok 1–2. helyezettjei 8-án játsszák az elődöntőket, a döntőre 10-én kerül sor a jaéni Olivo Arénában. A romániai válogatottban valószínűleg 5–6 székelyföldi magyar ifjú játékos is helyet kap, a kerettagok közül ketten kézdiszékiek: Barbócz Norbert és Bandi Álmos Árpád. A selejtezőkben, illetve a felkészülési mérkőzéseken mindketten – és 3–4 másik magyar társuk – meggyőző teljesítmény nyújtottak, van remény arra, hogy ott lesznek a Robert Lupu szövetségi edző utazókeretében.

A jaéni sorsoláson közreműködött Luis Amado Tarodo, a spanyol felnőtt válogatott egykori világklasszis kapusa, a 45 éves sportember klubja sokáig a Caja Segovia és az Inter Movistar volt, utóbbi az ismertebb, hiszen háromszoros Bajnokok Ligája-győztes (2009, 2017, 2018), továbbá kétszeres döntős.

A szakértők szerint az Európa-bajnokság fő esélyese a házigazda Spanyolország.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük