Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ettől még példakép

Ettől még példakép Sport

Miután sorozatban negyedszer is bajnoki címet nyert Magyarországon a Ferencváros futballcsapata, és most arra készül, hogy sorozatban szintén negyedszer bejusson valamelyik európai kupa csoportkörébe, Kubatov Gábor klubelnök interjút adott a Magyar Demokratának. Ebben idei februári igazolásukról, a kézdivásárhelyi születésű Pászka Lorándról is szó esett.

Hirdetés
Hirdetés

A riporter, miután közönségkedvencnek aposztrofálta a 26 éves játékost, azt kérdezte a klubelnöktől, számított-e arra, hogy Soroksárról, a másodosztályból felkerülve ilyen kiválóan helytáll a Fradiban is?

– Ő pontosan azt bizonyította be, hogy az ajtó mindig nyitva áll a magyar játékosok előtt is, nincs negatív kivételezés – válaszolta Kubatov Gábor. – Kinyitottuk neki az ajtót, belépett rajta, és életében először magyar bajnok és kupagyőztes lett. Van benne erő, dinamika, életszeretet… Talán nem haragszik meg, ha elárulom, ő volt az egyetlen, aki a kupadöntő másnapján elkésett a csapatfotózásról. Az történt, hogy itt volt a családja, megünnepelték a sikert, majd a család reggel hazarepült, ő meg kicsit lefeküdt szundikálni… Haragudhattam volna rá, de bevallom, valahol örültem neki, hogy így történt, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy ebben a gyerekben van élet. A büntetését befizette a kasszába, és utólag rámontíroztuk a képre. Úgy tudom egyébként, a válogatott stábja is figyeli már. Az utánpótlásunknak is jó példa lehet az ő története. Fontos, hogy legyenek ilyen játékosok, akik mindent megtesznek az álmaikért, legyenek is minél többen, jöjjenek és szorítsák ki a légiósokat a csapatból. Legyenek jobbak, mint az amerikai jobbhátvéd vagy a bosnyák középső védő. De csak azért, mert valaki magyar, nem lehet a keret tagja, előbb bizonyítson. Dolgozzon többet, ügyeljen minden részletre, étkezzen megfelelően, tartsa be az edzői utasításokat. Pont az a problémám a mostani hazai futballistagenerációval, hogy nagyon keveseknél látom ezt az alázatot, a szorgalmat. Tessék példát venni Pászka Lorándról!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük