Hirdetés
Hirdetés

Több mint 2500 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra

Több mint 2500 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra Románia

Összesítette az európai projektek és beruházások minisztériuma a kis- és közepes vállalkozások számára kiírt 411-es programra beérkezett pályázatokat – adta hírül péntek esti közleményében az RMDSZ.

A tájékoztatás értelmében összesen 2517 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és a de minimis támogatási programba. A program költségvetése több mint 400 millió euró, ezt az összeget uniós alapokból fedezik.

“Elsődleges feladatunk, hogy segítsünk a romániai vállalkozásoknak kilábalni a koronavírus okozta nehézségekből. Ezért különösen örülök, hogy ennyi vállalkozó élt a lehetőséggel. Ilyenkor érzem, hogy a befektetett munkánk meghozza a gyümölcsét. Arra fogunk törekedni a jövőben is, hogy minél több támogatással és lehetőséggel segítsük vállalkozóinkat a talpraállásban.” – idézte a közlemény az európai projektek és beruházások minisztériumának államtitkárát, Hegedüs Csillát.

Hozzáteszik, a pályázatok elbírálása két ütemben valósul meg. Az első az automatikus értékelés, amelyben azok a projektek, amelyeket adminisztratív okok miatt kizártak a pályázók köréből, valamint azok, amelyek nem érték el a minimális pontszámot (60 pont), elutasító határozatot kapnak az IMM Recover platformon keresztül. Ezt a határozatot megfellebezhetik az érintett vállalkozások.

A legalább 60 pontot elért pályázatok esetében elkezdődik a kiértékelés második szakasza, emiatt a csatolmányban feltüntetett rangsor még változhat.

A finanszírozási szerződések aláírása szeptember 16-án kezdődik és legkésőbb 2022. december 31-éig tart.

(közlemény, fotó: RMDSZ)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük