Felhívás!

Több mint 215 ezer 12 és 19 év közötti kapta meg a koronavírus elleni oltást

Több mint 215 ezer 12 és 19 év közötti kapta meg a koronavírus elleni oltást Románia

A 12 és 19 év közötti korosztályból több mint 215.000-en kapták meg a koronavírus elleni oltás legalább első adagját – tájékoztatott szerdán Valeriu Gheorghiţă, a lakosság immunizálását koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.

A 12-17 éves korosztályt két típusú vakcinával lehet beoltani, a BioNtech/Pfizer, illetve a Moderna oltóanyagával. Gheorghiţă hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a közösségbe járó, társasági életet élő fiatalok beoltassák magukat.

A katonaorvos arról is beszámolt, hogy az utóbbi két héten megnőtt az oltakozási kedv: kedden közel húszezren oltatták be magukat, és ez a szám várhatóan nőni fog. “Nagyon fontos lenne a következő időszakban elérni a maximális oltási kapacitásunkat, a napi 100.000 beadott adagot. Ily módon be tudnánk hozni az elmúlt hetek lemaradását, és elérni egy olyan átoltottsági szintet, amellyel már gátat tudunk szabni a járvány következményeinek. És amikor a járvány következményeiről beszélünk, valójában emberéletek elvesztéséről beszélünk” – fogalmazott az oltáskampány vezetője.

Arra is figyelmeztetett, hogy az immunizálás elengedhetetlen fontos a jelenléti oktatás folytatásához. Az online oktatás okozta hátrányokat egyelőre nehéz felbecsülni, de ezek kétségkívül jelentősek, főleg olyan gyerekek számára, akik nehéz körülmények között, szűkösen élnek. A biztonságos körülmények között zajló jelenléti oktatáshoz szülők, nagyszülők, tanulók beoltására, társadalmi összefogásra van szükség – hangsúlyozta Valeriu Gheorghiţă.

Szeptember 21-e és 27-e között naponta átlagban 1700 tanuló kapott oltást

A szeptember 21-e és 27-e közötti időszakban naponta átlagban 1700 tanuló kapta meg a koronavírus elleni vakcinát – tájékoztatott Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szerdai sajtótájékoztatóján.

Az említett időszakban tehát 12 ezerrel nőtt meg a beoltott diákok száma.

A miniszter összehasonlításként elmondta, hogy az előző, 13-ától 20-áig terjedő időszakban naponta átlagban 1000 tanuló oltatta be magát, tehát növekvő tendenciát mutat a diákok körében is az oltakozási kedv, a felvilágosító akciók nem hiábavalóak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások