Felhívás!

Tizenegy megye huszonnyolc településén okoztak károkat a tegnapi viharok

Tizenegy megye huszonnyolc településén okoztak károkat a tegnapi viharok Románia

Tizenegy megye huszonnyolc településén okozott károkat a kedvezőtlen időjárás az elmúlt 24 órában – tájékoztatott a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

Az IGSU csütörtöki közleménye értelmében Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Beszterce-Naszód, Konstanca, Dâmboviţa, Prahova, Tulcea és Vâlcea megyében, valamint Bukarestben vált szükségessé a katonai tűzoltók beavatkozása az erős szél és az esőzések miatt.

Az úttestre, épületekre vagy autókra dőlt, összesen 67 fát kellett eltakarítaniuk, ugyanakkor tizenkét autóban, nyolc tetőzetben és hét lakásban tett kárt a rossz idő. Négy megyében – Maros, Bákó Tulcea és Vaslui – a RO-Alert rendszeren is figyelmeztették a lakosságot – áll a közleményben.

A katasztrófavédelem ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy a vízkárok megelőzése érdekében tisztítsák ki a csapadékvíz-elvezető árkokat és átereszeket. Erős szél esetén maradjanak megfelelő védelmet nyújtó, zárt helyiségben, kerüljék az olyan helyeket, ahol fák, reklámpannók vagy villanyoszlopok vannak, amelyeket kidönthet a szél. Ha vihar közeledik, a gépkocsikat parkolják fáktól, villanyoszlopoktól távol eső, védett helyre.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.