Tăriceanu: A PSD-ALDE koalíciót nem veszélyezteti a bizalmatlansági indítvány

Tăriceanu: A PSD-ALDE koalíciót nem veszélyezteti a bizalmatlansági indítvány Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíciót nem veszélyezteti a bizalmatlansági indítvány – jelentette ki vasárnap este a România TV műsorában Călin Popescu-Tăriceanu. Az ALDE elnöke szerint a kormánypártok kényelmes szavazattöbbséggel rendelkeznek a parlamentben az ellenzékhez képest.

Amikor arról kérdezték, hogy megbukhat-e a kormány, Popescu-Tăriceanu azt mondta: a koalíciónak sokkal több szavazata van, mint az ellenzéknek.

‘Semmi esetre sem bukhat meg a kormány. Valószínű, hogy összefog az ellenzék, de nincs elég szavazatuk. Ez egyszerűen kiszámítható a szavazatok számából. A PSD- ALDE koalíciónak sokkal több szavazata van, mint a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) és, nem tudom, a Népi Mozgalom Pártjának (PMP), ha létezik még egyáltalán. (…). A helyzet egyszerű, ha összeadjuk ezek szavazatait, nem jön ki a fele plusz egy, amivel megdönthetnék a kormányt’ – magyarázta a szenátus elnöke.

Călin Popescu-Tăriceanu elmondta: megpróbálnak éket verni a PSD és az ALDE közé, de a két párt közötti esetleges nézeteltérések nem képezhetik a koalíció felbontásának indokát, ezeket meg lehet beszélni és el lehet simítani a koalíció politikai ülésein.

Az ALDE elnöke azt nyilatkozta: ‘nagyon jó’ viszonyban van Liviu Dragneával, a PSD elnökével, de ‘nem ikrek’, hogy mindent azonos módon gondoljanak.

Călin Popescu-Tăriceanu meg van győződve arról, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnök kitölti mandátumát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.