Felhívás!

Tanítási szünet lesz kedden, az oktatás nemzetközi napján

Tanítási szünet lesz kedden, az oktatás nemzetközi napján Románia

Kedden, október 5-én tanítási szünet lesz az óvodásoknak és az iskolásoknak, és a tanerők is szabadok lesznek, mivel az oktatás nemzetközi napja hivatalos szabadnapnak számít.

A kollektív munkaszerződésben foglaltak értelmében október 5-e a pedagógusoknak is szabadnapnak számít – mondta el az Agerpres hírügynökségnek Larisa Gojnete bukaresti tanfelügyelő.

Az oktatás világnapját 1994 óta minden évben október 5-én ünneplik az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) javaslatára.

Romániában az oktatás napját 2013 óta külön ünnepeljük a pedagógusnaptól (június 5.). Első ízben a 2013-2014-es tanév struktúrájába vezették be a 2013. június 3-án született miniszteri határozat alapján.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 3., 13:40
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Kedden és pénteken (szigorú munkavégzés napjai) egy korábbi határozat értelmében nem lehet munkaszüneti napnak nyilvánítani. Lehet hétfőn (a hételő eleje), szerdán (a hékelő vége), csütörtökön (a hétvég eleje) és szombaton (a hétvég vége), amelyek a munkavégzés szempontjából úgyis szabadnapokat jelentenek (a hételő vagy a hétvége fáradalmait kipihentetni hívatott).