Felhívás!

Szombattól 2500 lejes bírságra számíthat, aki textilmaszkot visel

Szombattól 2500 lejes bírságra számíthat, aki textilmaszkot visel Románia

2500 lejig terjedő bírságot kockáztat az a személy, aki szombattól textilmaszkban jár az utcán. “Ez olyan, mintha nem is lenne rajta maszk” – mondta Lucian Bode belügyminiszter a Digi24-nek adott interjújában. A tárcavezető azt is elmagyarázta, hogyan fog zajlani a helyszíni ellenőrzés.

Arra a kérdésre, hogy hogyan fogják ellenőrizni, ki milyen maszkot visel, és milyen utasításokat kapnak a rendőrök, Bode azt mondta, hogy nincs szükség utasításokra, csak a törvényre.

“Nekik nem utasításokra, hanem a törvényre van szükségük. Amíg a CNSU határozata és a kormányhatározat egyértelmű, és a miniszteri rendelet kiegészíti ezeket, addig a rendőrségnek és a csendőrségnek, akik ellenőrzik az intézkedések betartását, a törvények alapján kell eljárniuk, nem pedig a miniszter utasításai alapján” – mondta Lucian Bode.

“A szakemberek szerint az omikron törzs nagyon gyorsan terjed és nagyon könnyen átadható. Ilyen körülmények között a maszk viselése elengedhetetlen a terjedés korlátozásához. Nincs olyan, hogy túl nagy erőfeszítés” – tette hozzá a miniszter.

Bodet arról is megkérdezték, hogy mennyi bírságra számít valaki, ha van rajta maszk, de nem orvosi vagy FFP2 típusú.

“Ennyi a bírság, amelyet a nem megfelelő maszk viselése miatt szabnak ki, nem változtattunk a büntetések értékén” – zárta a belügyminiszter.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások