Felhívás!

Sorina Pintea fia szerint a család egyszerűen élt, mint bármely más középosztálybeli család

Sorina Pintea fia szerint a család egyszerűen élt, mint bármely más középosztálybeli család Románia

Sorina Pintea soha nem panaszkodott arra fiának, hogy pénzre lenne szüksége, mivel a család “egyszerű életet élt”, mint bármely más középosztálybeli család Romániában, mondta Ionuţ Pintea, a vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett volt egészségügyi miniszter fia.

A bukaresti ítélőtábla pénteken tárgyalja a Sorina Pintea volt egészségügyi miniszter által a 30 napos előzetes letartóztatását elrendelő, február 28-án hozott ítélet ellen benyújtott fellebbezését, zárt ajtók mögött. Pinteát péntek reggel rendőrkocsival vitték a tárgyalásra a fővárosi rendőrség fogdájából, kezén azonban nem volt bilincs.

Ionuţ Pintea pénteken azért ment a bukaresti ítélőtábla elé, hogy anyjának erkölcsi támogatást nyújtson, a tárgyalóterembe azonban nem engedték be, mivel a per nem nyilvános.

“Itt akartam lenni ma (péntek – szerk. megj.) reggel, hogy édesanyámat támogassam, még ha nem láthatom, nem is lehetek mellette, mivel a tárgyalás nem nyilvános. Az egész család várja őt haza, főleg a kicsi húgom, és hiszünk az igazságos és korrekt igazságszolgáltatásban” – mondta Ionuţ Pintea.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy Sorina Pintea soha nem panaszkodott neki, hogy pénzre lenne szüksége, mivel a család egyszerű életet élt, “mint bármely más középosztálybeli család Romániában”.

Elmondta, hogy meglátogatta a fővárosi rendőrség fogdájában édesanyját, aki azt mondta neki, hogy jól bánnak vele, de a fogdában nem biztosítanak neki diétás étkezést, ez pedig problémát jelent számára, annál is inkább, mert csomagot csak havonta egyszer kaphat.

Sorina Pinteát, a nagybányai megyei sürgősségi kórház igazgatóját vesztegetés elfogadásával gyanúsítja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

Elutasította áthelyezését a mioveni-i börtönkórházba

A fővárosi rendőrség fogdájában előzetes letartóztatásban levő Sorina Pintea volt egészségügyi miniszternek felajánlották, hogy áthelyezik a mioveni-i börtönkórházba, azonban ő visszautasította ezt, így az illetékes hatóság úgy döntött, hogy folyamatos orvosi felügyeletet biztosít neki a fogdában, jelentette ki csütörtök este Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter.

A Realitatea Plus csatornának telefonon nyilatkozó Vela hangsúlyozta, hogy a fogdát adminisztráló vezetőség eleget tett kötelességének.

Az ügyvivő miniszter ugyanakkor fontosnak tartotta tisztázni, hogy ‘nem a belügyminisztérium szabja meg azt, hogy milyen körülmények tartják fofva a rendőrség fogdájában’.

Vela emlékeztetett, hogy 2018 februárjától érvényben van egy miniszteri rendelet, amely megszabja, hogy milyen esetekben nem kell megbilincselni a letartóztatott személyeket. Ezek a következők: terhes nő, 65 éven felüli személy, mozgássérült személy, 16 éven aluli kiskorú személy, olyan beteg személy, akit hordágyon vagy kerekesszékben visznek, illetve olyan személyek, akiknek a csuklója sérült; Sorina Pinteára pedig egyetlen eset sem vonatkozott, szögezte le Vela.

Hozzátette azonban, hogy 10 nap múlva aláír egy újabb miniszteri rendeletet, amely ki fogja egészíteni a korábbit, és amely kimondja, hogy a fogda orvosa dönti el, hogy milyen módon, körülmények között szállítsák a kórházba az egyes, különböző betegségekben szenvedő fogvatartott személyeket. A rendelettervezetet már közvitára bocsátották a tárca honlapján.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.