Felhívás!

Röviden

Hulla a derítőtartályban

Egy férfi bomlásnak indult holttestét fedezték fel tegnap a Szatmárnémeti Megyei Sürgősségi Kórház konyhájának derítőtartályában. Răducu Silaghi, a Szatmár megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt nyilatkozta, a holttestet kórbonctani vizsgálatnak vetik alá. Az ügyben a Szatmár megyei törvényszéki ügyészség folytatja a nyomozást.

 

Jól élünk, vegyük már észre!

„Egy nagyszerű hír Románia számára! 5,7 százalékkal nőtt az ország gazdasága az első negyedévben a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, az elvártnál jóval magasabb a növekedés!” – írta Grindeanu kedden a Facebook-oldalán. Hozzátette, a kormány felelőssége, hogy ezt a növekedést minden lakos érezhesse. Az 5,7 százalékos gazdasági növekedésről az Országos Statisztikai Intézet (INS) számolt be.

 

Oltásgond megoldva

Úgy tűnik, megtalálta az egészségügyi minisztérium a megoldást a kanyaró, mumpsz és rózsahimlő elleni oltás (ROR) hiánya jelentette problémára. „Jó úton halad az egészségügyi minisztérium, hogy megoldja a ROR-vakcinák kérdését. Az egyik gyártóval közösen beazonosítottunk egy 300 ezer dózisból álló készletet. Folyamatban van a közbeszerzés, így a 110 ezer adaghoz, amely ezekben a hetekben érkezik, hozzáadódik még 300 ezer adag. Ezzel a mennyiséggel lefedjük Románia idei szükségletét, így beolthatjuk azokat a gyerekeket is, akik nem kapták meg időben az oltást” – mondta tegnap Florian Bodog egészségügyi miniszter.

 

Megugrott a börtön elől

Leugrott egy tízemeletes tömbház tetejéről Târgoviştén egy 42 éves férfi, aki házi őrizetben volt, mivel korábban rablást követett el. A házi őrizet helye élettársának a lakása volt, a nő azonban már nem volt hajlandó együtt élni a férfival, aki így attól tartott, hogy börtönbe kerül. Hétfőn este felmászott a tízemeletes tömbház tetejére, és azzal fenyegetőzött, hogy a mélybe veti magát. A helyszínre mentősök és rendfenntartók érkeztek. Négy órán át igyekeztek meggyőzni a férfit, hogy álljon el szándékától, de végül leugrott – a tűzoltók által telepített mentőpárnákon kívülre. A mentősök próbálták megmenteni az életét, sikertelenül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.