Hirdetés
Hirdetés

Rafila: nem szűnik meg a kötelező maszkviselés szabálya a zárt terekben

Rafila: nem szűnik meg a kötelező maszkviselés szabálya a zárt terekben Románia

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter leszögezte szerdán, hogy a hatóságok semmiképpen sem fogják feloldani a zárt terekben, tömegközlekedési eszközökön és zárt piacokon érvényes maszkviselési kötelezettséget.

Hirdetés
Hirdetés

Rafila arra reagált szerdai sajtótájékoztatóján, hogy az alkotmánybíróság kedden alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította a 2020/192-es sürgősségi kormányrendeletet, amely kötelezővé tette a védőmaszk viselését nyilvános helyeken.

A miniszter elmagyarázta, két különböző jogszabályról van szó: az egyik a most alkotmányellenesnek nyilvánított 2020/192-es sürgősségi kormányrendelet, amely a kültéri maszkviselést tette kötelezővé. Ha az erre vonatkozó alkotmánybírósági döntés megjelenik a Hivatalos Közlönyben, a hatóságok ennek szem előtt tartásával fognak eljárni – mondta.

A tömegközlekedési eszközökön, zárt tereken, piacokon történő maszkviselésre azonban egy másik jogszabály, az 55-ös törvény vonatkozik – hangsúlyozta Rafila. ‘Tehát egyértelmű, hogy a zárt tereken történő maszkviselés szabálya nem szűnik meg’ – tette hozzá az egészségügyi miniszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük