Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rafila: az országba érkezés előtt 24 órával kell kitölteni a beutazási formanyomtatványt

Rafila: az országba érkezés előtt 24 órával kell kitölteni a beutazási formanyomtatványt Románia

Jóváhagyta szerdai ülésén a kormány a beutazási formanyomtatvány bevezetéséről szóló sürgősségi rendeletet – jelentette be a kabinet ülése után az egészségügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Alexandru Rafila elmondta, a Romániába érkezőknek beutazásuk előtt legtöbb 24 órával kell kitölteniük a nyomtatványt. Ha ezt elmulasztják, az érkezésüktől számított 24 órán belül még megtehetik, ellenkező esetben büntetést kapnak.

A miniszter hangsúlyozta, a dokumentum bevezetésével nem a beutazás akadályozása a cél, hanem megkönnyíteni a kapcsolatfelvételt azokkal, akik érintkeztek egy fertőzött személlyel.

Dan Cărbunaru kormányszóvivő rámutatott, a beutazási formanyomtatvány kitöltésének elmulasztása 2000 és 3000 lej közötti összeggel büntethető. A dokumentum kitöltése legtöbb fél percet igényel, és ezt a repülővel, vonattal, gépkocsival és hajóval érkezőknek egyaránt meg kell tenniük – szögezte le.

A szóvivő rámutatott, a téli ünnepek előtt sokan hazajönnek külföldről meglátogatni a rokonokat, itthon tölteni az ünnepeket, és a torlódások elkerülése érdekében döntöttek úgy, hogy a határátlépést követő 24 órát szabják meg határidőként a dokumentum kitöltésére azok számára, akik nem teszik ezt meg a beutazás előtt.

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) által kidolgozott formanyomtatvány a plf.gov.ro platformon lesz elérhető, és csak elektronikus formátumban lehet majd kitölteni. A dokumentumot december 20-ától kezdődően kell kitölteniük a Romániába beutazóknak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük