Felhívás!

Raed Arafat: Románia 22 nagyvárosában haladja meg a 3 ezreléket a fertőzöttségi arány

Raed Arafat: Románia 22 nagyvárosában haladja meg a 3 ezreléket a fertőzöttségi arány Románia

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője, Raed Arafat államtitkár kedd este a Digi24-nek elmondta, hogy Romániában 22 municípiumban és 15 városban lépte túl a 3-as küszöböt az ezer lakosra jutó koronavírus-esetek száma. Hangsúlyozta azt is, hogy a Covid19-cel való megbetegedések számának növekedése az intenzív osztályon fekvő betegek számának növekedéséhez, valamint a kórházakra és az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás növekedéséhez vezet.

Jelenleg 615 település van, ahol a fertőzöttségi arány 1,5 és 3 között van, illetve 255 olyan település, ahol az előfordulási arány meghaladta a 3 ezreléket – jelentette ki Arafat. Utóbbiak közül 22 municípium, 15 pedig kisebb város.

Arafat felsorolt néhány olyan települést, amelyben a gyakoriság nagyobb, mint 3 ezrelék: Bukarest, Kolozsvár, Gyulafehérvár, Bákó, Resicabánya, Sepsiszentgyörgy, Craiova, Csíkszereda, Marosvásárhely, Zilah, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

Ezekben a városokban bevezették azokat az intézkedéseket, amelyek azokra a településekre vonatkoznak, ahol az arány eléri a három ezreléket.

„A szám növekedése az intenzív osztályokra beutalt személyek számának emelkedéséhez, valamint a kórházakra és az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás növekedéséhez vezet. Reméljük, hogy ha betartják a közelmúltban hozott intézkedéseket, akkor leáll a növekedés, ha nem is tudunk lefelé ívelni, de jelenleg nyomás van az egészségügyi rendszeren, hiszen 3000-4000 napi esetnél jelentős számú páciens kerül intenzív terápiára” – mutatott rá Raed Arafat.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.