Felhívás!

Ötre nőtt a săpocai kórházi vérengzés áldozatainak száma; lemondott a kórházigazgató

Ötre nőtt a săpocai kórházi vérengzés áldozatainak száma; lemondott a kórházigazgató Románia

A săpocai kórház igazgatója lemondott az egészségügyi minisztérium által az egészségügyi intézménynél végzett vizsgálat eredményeinek bemutatása után, jelentette be hétfő reggel Sorina Pintea tárcavezető.

“Az éjszaka folyamán befejeztük a betegellátási körülmények és az orvosi ellátás kapcsán indított belső vizsgálatot. A reggel bemutattuk a vizsgálat eredményeit a kórház igazgatójának, aki ezt követően benyújtotta lemondását. A vizsgálat eredményeire alapozva a minisztérium bűnvádi panaszt nyújt be a gyilkosságok elkövetése idején ügyeletben levő orvos és asszisztensek tevékenységét illetően” – jelentette ki az egészségügyi miniszter hétfőn a săpocai kórházban.

Sorina Pintea tájékoztatott ugyanakkor, hogy a férfi által megsebesített kilenc sérült egyike meghalt, így már öt halálos áldozata van a tragédiának.

“Sajnálatos módon immár öt halottunk van. A Floreasca kórházba vitt sérültek közül az egyik, egy 88 éves, több betegségben szenvedő páciens meghalt az éjszaka folyamán” – mondta Pintea.

FRISSÍTÉS: Az ország minden pszichiátriai kórházát ellenőrzik

Az ország minden pszichiátriai kórházában ellenőrzéseket fog végezni az egészségügyi minisztérium, jelentette be hétfőn Sorina Pintea tárcavezető.

“Ebben az ügyben befejeztük a vizsgálatot, az ellenőrzések azonban csak most kezdődnek, minden egyes pszichiátriai kórházat ellenőrizni fogunk az országban (…). Az egészségügyi minisztérium nem tud eljutni minden egyes intézménybe, de a megyei közegészségügyi igazgatóságoknak vannak képviselőik az igazgatótanácsokban (…) Ezeknek az igazgatótanácsoknak kell jóváhagyniuk a költségvetéseket, a beszerzési tervezetet. Persze, a kórház azt mondja: ‘nincs büdzsém’, pedig van, mert költségeket regisztrál. Több aspektust is megvizsgálunk az ellenőrzések során, és kezdjük azokkal a kórházakkal, amelyeknél rendkívüli biztonsági intézkedések szükségesek” – nyilatkozta Pintea.

FRISSÍTÉS 2: Két sérült már hétfőn műtéten eshet át

A săpocai kórházban történt támadás három, a fővárosi Bagdasar kórházba szállított áldozata közül kettő már hétfőn áteshet műtéten, tájékoztatott hétfőn az egészségügyi minisztérium.

“A három páciens állapota továbbra is stabil. A férfit még ma megműtik, és lehetséges, hogy az egyik nőt is” – informált a tárca.

A minisztérium szerint a Floreasca kórházban egy páciens maradt az áldozatok közül, miután a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a 88 éves nő szívstop következtében meghalt. Az öregasszony több hónapja ágyhoz kötött beteg volt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.