Felhívás!

Országosan az oktatási intézmények kétharmadában folytatódik fizikai jelenléttel az oktatás

Országosan az oktatási intézmények kétharmadában folytatódik fizikai jelenléttel az oktatás Románia

Sorin Cîmpeanu ügyvivő tanügyminiszter vasárnap bejelentette, hogy hétfőn az ország oktatási intézményeinek (beleértve a magánintézményeket is) a 67,79 százalékában folytatódik fizikai jelenléttel az oktatás.

4847 iskoláról és óvodáról van szó, melyekben több mint kétmillió gyermek tanul.

A tárcavezető szerint a részletes adatokat a megyei tanfelügyelőségek honlapjain lehet megnézni. Câmpeanu emlékeztetett, hogy a személyzeti vagy infrastrukturális gondokkal küszködő tanintézetek továbbra is kérhetik, hogy az oktatás az átoltottsági aránytól függetlenül online formában történjen. Rámutatott, például 27 fővárosi tanintézmény döntött az online tanrend mellett, bár személyzetük körében az átoltottság meghaladja a 60 százalékot.

A miniszter pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy azokban az óvodákban és iskolákban folytatódhat jelenléttel hétfőtől az oktatás, amelyek alkalmazotti közösségének átoltottsága meghaladja a 60 százalékot.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 8., 10:22
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Itt es a “Haromszek fuggetlen napilap”-ban is a miniszterrol csamcsognak, ahelyett egy kicsit korbejarnak, hogy miert a nagytudasu Mikesben olyan kicsi a beoltott tanarok szama es miert a nagy vallasossaguk miatt elitelt ortodox iskolakban a legnagyobb.

 • User
  Dátum: 2021. november 8., 10:02
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Kevés az esély az arány növelésére mert a nem tanítással foglalkozó személyzetnek nem érdeke a jelenléttel történő tanítás. A takarítónőknek pont jól is jön a diákok hiánya, mert nem kell takarítani utánuk. Az irodai személyzetnek is könnyebb ha “csend” van az iskolában. És mi van azokkal akik nem oltakozhatnak mert átestek a betegségen – oltatlanul – de hat hónapig nem is oltathatják be magukat, viszont védettek? A diákok oltottságáról nem is esik szó.