Felhívás!

Orban: nem kell a megszokottnál nagyobb élelmiszerkészletet felhalmozni

Orban: nem kell a megszokottnál nagyobb élelmiszerkészletet felhalmozni Románia

Nem kell a megszokottnál nagyobb élelmiszerkészletet felhalmozni, nem áll fenn a hiány veszélye – jelentette ki vasárnapi online sajtóértekezletén Ludovic Orban miniszterelnök.

“Ami az üzletekben kialakult sorokat illeti, a lehető legvilágosabb üzenetet szeretném megfogalmazni: nem kell a megszokottnál nagyobb készleteket felvásárolni, nem kell megváltoztatni a beszerzés ütemét. Az elemzések azt mutatják, hogy nem áll fenn az élelmiszerhiány veszélye” – nyilatkozta Orban.

A kormányfő hozzátette, hogy a normál igényeket meghaladó vásárlás megfoszthatja a többi polgárt attól, hogy hozzáférjenek bizonyos termékekhez

“Ha többet vásárolnak, mint általában, ez megfoszthatja a többi polgárt attól, hogy hozzáférjenek bizonyos termékekhez. Tartsák be a normális bevásárlási ritmust, mert nincs valódi kockázata annak, hogy bármely termékből hiány alakuljon ki” – tette hozzá a miniszterelnök.

A kormány teljes kapacitását arra fordítja,hogy csökkentse a románok koronavírussal való fertőzésének lehetőségét

A kormány beiktatása után visszanyert teljes kapacitását arra fordítja, hogy csökkentse a románok koronavírussal való fertőzésének lehetőségét – jelentette ki Ludovic Orban.

“A beiktatási szavazással, amellyel a kormány visszanyerte minden jogkörét, lehetőségünk nyílik törvényerővel rendelkező normatív aktusok és sürgősségi rendeletek kiadására, és ezt a képességet ki fogjuk használni arra, hogy folytassuk a román állampolgárok COVID-19-el való fertőzésének minimalizálásához szükséges intézkedéseket” – hangoztatta Orban.

A miniszterelnök felelős hozzáállást kért az állampolgároktól és arra ösztönözte őket, hogy tartsák be a hatóságok által bevezetett intézkedéseket.

“Arra kérem, hogy tartsák be a szakemberek – a járványtanászok, az egészségügyi minisztérium képviselői – által tett összes ajánlást, amelyeket közérdekű információk útján továbbítanak. Nagyon fontos, hogy csökkentsük a többi polgár megfertőződésének kockázatát. Minden román állampolgár tartsa be a meghozott intézkedéseket: a karantént, az otthoni elkülönítést. Igyekezzenek betartani az ajánlásokat, hogy ne fertőződjenek meg, vagy ne fertőzzenek meg másokat, ha önök esetleg már fertőzöttek” – mondta Orban.

Igyekszünk minél kevésbé korlátozni az emberi jogokat és szabadságokat a szükségállapot alatt

Azon lesznek, hogy minél kevésbé korlátozzák az emberi jogokat és szabadságokat a szükségállapot alatt – jelentette be vasárnapi online sajtóértekezletén Ludovic Orban miniszterelnök.

Azt mondta: csak a ‘legszükségesebb’ intézkedéseket vezetik be.

Miután az államfő bejelentette, hogy hétfőtől kihirdeti a rendkívüli állapotot, minden tárcavezető véleményét kikérte a meghozandó intézkedések tekintetében – mondta el Orban.

Szükség van, főleg az egészségügy terén, a beszerzési eljárások egyszerűsítésére – hangsúlyozta a kormányfő, és hozzátette: meg kell erősíteni azokat az intézményeket, és itt a közegészségügyi igazgatóságokat hozta fel példának, amelyek a járvány elleni harc ‘tűzvonalában’ vannak.

Egy másik intézkedésként említette, hogy a hatóságoknak – alapos elemzést követően – elejét kell venniük, hogy bizonyos keresett gyógyszerek és más eszközök ára nagymértékben emelkedjen. Akár azt is lehetségesnek tartja, hogy maximálják egyes termékek, köztük a kesztyűk, maszkok, védőeszközök és fertőtlenítőszerek árát.

A koronavírus-fertőzések viszonylag alacsony száma az alkalmazott intézkedések hatékonyságát bizonyítja

A koronavírus-fertőzések “viszonylag alacsony száma” az alkalmazott intézkedések hatékonyságát bizonyítja – jelentette ki a miniszterelnök.

“Az a tény, hogy a vírus Romániában sokkal lassabban terjedt el, és a diagnosztizált esetek száma továbbra is viszonylag alacsony, a legjobb bizonyíték arra, hogy az összes megtett intézkedés hatékony volt” – hangoztatta Orban.

Bár negatív a koronavírus-tesztem, kötelességem 14 napig otthoni elkülönítésben tartózkodni

Bár negatív a koronavírus-tesztje, kötelessége 14 napig otthoni elkülönítésben tartózkodni – közölte Ludovic Orban.

A kormányfő elmondta: úgy döntött, hogy nem otthon, hanem egy hivatalos épületbe különíti el magát, mert ott minden eszköz rendelkezésére áll, hogy betöltse miniszterelnöki tisztségét.

Hozzátette: családja nem tartott vele, ők otthon maradtak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 16., 9:06
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Epp latom, meg is fogadtak, ha kimegyek egy kilo lisztert, nem kapok, mert a szolidaritasarol hires”” szekely ember felharacsolja a boltokat.