Felhívás!

Orban: garantálom, hogy nem zárjuk le az országot

Orban: garantálom, hogy nem zárjuk le az országot Románia

Garantálom, hogy nem “zárjuk le” az országot – jelentette ki szerda este a Románia TV műsorában Ludovic Orban miniszterelnök, aki szerint ezt gazdasági szempontból nem engedhetjük meg magunknak.

“Ez nem fog megtörténni. Tehát azok, akik támogatják az ilyesmit (…) azok valójában a Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatottságát igyekeznek csökkenteni. Az államfő is nagyon világosan megmondta: nincs szó erről. Szó sincs a gazdasági tevékenységek bezárásáról” – szögezte le a miniszterelnök, aki rámutatott: az elmúlt hét napban csökkenő tendencia figyelhető meg a fertőzések számát illetően.

Egyelőre 14 nap marad a karantén időszak

Egyelőre 14 nap marad a karantén időszak – jelentette ki Ludovic Orban.

“Jobb félni, mint megijedni, egyelőre 14 nap marad a karantén időszak. A szakmai vélemények is azt támasztják alá, hogy a páciensek többsége a 14-ik nap körül nyilvánítható gyógyultnak” – felelte újságíróknak a kormányfő, amikor arról kérdezték, hogy van-e szándékában a hatóságnak 10, esetleg 7 napra csökkenteni a karantén idejét.

Csaknem minden nap meghaladja a gyógyultak száma az új fertőzöttekét

Csaknem minden nap meghaladja a gyógyultak száma az új fertőzöttekét – jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfő szerint azért volt nagyobb az elmúlt napokban a pozitív tesztek aránya, mert az ünnepnapok miatt kevesebb tesztet végeztek.

Orban azt mondta: az elmúlt egy hétben a fertőzöttek számának csökkenését tapasztalták.

“Csaknem minden nap meghaladja a gyógyultak száma az új fertőzöttekét” – mutatott rá a kormányfő.

A kormányfő látogatást tett csütörtökön a Monza magánkórházba, amely belépett a koronavírus-járvány ellen küzdő intézmények sorába.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások